Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 01:05

Λιβύη: Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες - Δεκάδες νεκροί, πάνω από 100 αγνοούμενοι

Γράφτηκε από την
Λιβύη: Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες - Δεκάδες νεκροί, πάνω από 100 αγνοούμενοι

Δεκάδες πτώματα ξεβράζονται στις ακτές της Τρίπολης

 

Τουλάχιστον 100 παράτυποι μετανάστες αγνοούνται καθώς το πλοίο στο οποίο επέβαιναν ναυάγησε ανοικτά της Λιβύης  λίγο αφού  είχε ξεκινήσει την προσπάθεια να κάνει τον διάπλου της Μεσογείου και να φθάσει στην Ευρώπη σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν την Δευτέρα οι αρχές της Λιβύης.

Όπως έγινε γνωστό το πλοίο βυθίστηκε το Σάββατο κοντά στην πόλη Ζουάρα, δυτικά της Τρίπολης και ήδη δεκάδες πτώματα έχουν ξεβραστεί στις ακτές.

Περίπου 70 μετανάστες, κυρίως από τη Συρία και την Υποσαχάρια Αφρική, διεσώθησαν, ενώ οι αρχές έχουν ανασύρει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 30 πτώματα.

«Το πλοίο βυθίστηκε πριν από δύο ημέρες και σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων σε αυτό επέβαιναν τουλάχιστον 250 λαθρομετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονταν από τη Συρία και την Υποσαχάρια Αφρική», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ένας αξιωματούχος.

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση της Λιβύης δεν έχει επισήμως κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με το ναυάγιο.

Η Λιβύη, όπου η κυβέρνηση αδυνατεί να επιβάλει την εξουσία της σε μεγάλα τμήματα της επικράτειας, έχει μετατραπεί στη χώρα αναχώρησης όλο και περισσότερων μεταναστών και προσφύγων που αποπειρώνται τον διάπλου της Μεσογείου για να φθάσουν σε χώρες της Ευρώπης.

Φέτος τουλάχιστον 3.072 άνθρωποι έχουν τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν τη Μεσόγειο, ένας απολογισμός που είναι ο βαρύτερος στην Ιστορία, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Το 2013 ο αριθμός των νεκρών σε τέτοια ναυάγια είχε ανέλθει σε 2.360, σύμφωνα με τον ΔΟΜ.

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER