Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016 12:33

«Σχεδιασμένος» ο φόνος του Φύσσα, σύμφωνα με κατάθεση μάρτυρα

Γράφτηκε από την
«Σχεδιασμένος» ο φόνος του Φύσσα, σύμφωνα με κατάθεση μάρτυρα

Στην ανεπάρκεια της αστυνομίας στην υπόθεση δολοφονίας του Παύλου Φύσσα τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013 στο Κερατσίνι επικεντρώθηκε για μία ακόμη φορά στην κατάθεση του, στη δίκη της Χρυσής Αυγής χτες ο φίλος του 34χρονου μουσικού, Ηλίας Κοντονικόλας. 

Σε ερωτήσεις συνηγόρων πολιτικής αγωγής ανέφερε ότι εκείνο το βράδυ αστυνομικοί και χρυσαυγίτες φάνηκε να «ήταν συνδεδεμένοι», καθώς, όπως είπε, ήταν μπροστά στο σκηνικό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, αλλά δεν

έκαναν τίποτα. Ο μάρτυρας αναγνώρισε τον Γιώργο Ρουπακιά ως τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα. Για τους χρυσαυγίτες είπε: «Εκείνο το βράδυ δεν ήρθαν για μας, ήρθαν για τον Παύλο» και συμπλήρωσε: «Hταν πολύ περίεργο που η αστυνομία δεν συνέλαβε κανέναν άλλον εκείνο το βράδυ, πλην του Γ. Ρουπακιά». Ο μάρτυρας επανέλαβε στο δικαστήριο ότι τέσσερις χρυσαυγίτες κρατούσαν τον Παύλο «απασχολημένο» μέχρι να έρθει το αυτοκίνητο και να γίνει αυτό που έγινε.

Ο κ. Κοντονικόλας πρόσθεσε ότι και ο ίδιος δέχθηκε επίθεση από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι τον χτύπησαν με κράνος στο κεφάλι. Τόνισε επίσης ότι από τον τρόπο που κινήθηκε εκείνο το βράδυ ο Ρουπακιάς συμπεραίνει ότι η δολοφονία του Π. Φύσσα ήταν σχεδιασμένη. «Δεν θα δήλωνα παράσταση πολιτικής αγωγής στο δικαστήριο γιατί φοβόμουν τους χρυσαυγίτες» είπε λίγο αργότερα ο μάρτυρας, απαντώντας σε ερώτηση συνηγόρου υπεράσπισης, γιατί δεν παραστάθηκε στη δίκη ως θύμα, αφού, όπως είπε, τα μέλη της Χρυσής Αυγής εκείνο το βράδυ τον χτύπησαν στο κεφάλι. Η δίκη συνεχίζεται σήμερα.

 

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER