Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016 14:45

Άγνωστος με μαχαίρι προσπάθησε να μπει στη δίκη της Χρυσής Αυγής αλλά συνελήφθη

Γράφτηκε από την
Άγνωστος με μαχαίρι προσπάθησε να μπει στη δίκη της Χρυσής Αυγής αλλά συνελήφθη

Αδελφή Ρουπακιά: Το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα είπαν στον αδελφό μου να πάει στην τοπική της Χ.Α.

«Ο αδελφός μου τα αποδίδει όλα στην κακή συγκυρία γεγονότων και συμπτώσεων...», ανέφερε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η αδελφή του Γιώργου Ρουπακιά, Χρυσούλα Ρουπακιά. 

Ωστόσο, λίγο αργότερα τόνισε στην κατάθεσή της πως ο αδελφός της δέχθηκε τηλεφώνημα για να σπεύσει στην Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια «γιατί κάτι είχε συμβεί». 

Εν τω μεταξύ, σε διακοπή της δίκης, συνήγοροι πολιτικής αγωγής γνωστοποίησαν στο δικαστήριο, ότι συνελήφθη ένα άτομο να επιχειρεί να εισέλθει στη δικαστική αίθουσα, έχοντας στην κατοχή του μαχαίρι 5 με 6 εκατοστών. 

«Θα θέλαμε να μάθουμε τι χαρακτηριστικά έχει αυτό το πρόσωπο, διότι έχουμε πληροφορίες σε ποιο μπλογκ ανήκει, διότι έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά» ανέφερε στο ακροατήριο ο συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Παύλου Φύσσα. 

«Δεν γνωρίζουμε ποιος ήταν αλλά όλα σταμάτησαν εκτός αίθουσας, δεν μπορεί σας δώσει πληροφορίες παραπάνω για αυτό το δικαστήριο. Το περιστατικό έγινε εκτός ακροατηρίου», απάντησε η πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Μαρία Λεπενιώτη. 

Τώρα, στην κατάθεση της η Χρυσούλα Ρουπακιά, μετέφερε στο δικαστήριο την εκδοχή που της παρουσίασε, όπως είπε, ο αδελφός της για τα γεγονότα, το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον Γ.  Ρουπακιά. Η μάρτυρας υποστήριξε ότι πλέον δεν έχει στενές σχέσεις με τον αδελφό της, τον οποίο χαρακτήρισε «ήρεμο άνθρωπο και μη επιθετικό». 

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ρώτησε τη σύζυγο Ρουπακιά, πως ο αδελφός της έφυγε εκείνο το βράδυ από το σπίτι και εκείνη, όπως ανέφερε, της είπε:

«Μου είπε ότι έφυγε από το σπίτι, διότι του τηλεφώνησε ο Δήμος για να πάει στην Τοπική γιατί κάτι είχε συμβεί. “Γνωρίζεις κάτι;” τον ρώτησε και εκείνος απάντησε «δεν γνωρίζω ξεκινάω για εκεί και βλέπουμε». Ετοιμάστηκε, έφυγε  και τα νέα του τα μαθαίνουμε όταν πια είναι στο Τμήμα του Κερατσινίου».

«Το μαχαιράκι»

Η αδελφή του Γ. Ρουπακιά κατέθεσε στο δικαστήριο την περιγραφή που - όπως είπε - της έκανε ο κατηγορούμενος αδελφός της στο δικηγόρο που τον επισκέφθηκε στη ΓΑΔΑ λίγες ώρες μετά την δολοφονία. Ανέφερε στο δικαστήριο: «Ο δικηγόρος μου μετέφερε πως ο αδελφός μου τσακώθηκε με το παλικάρι και όταν κάποιοι τέσσερα με πέντε άτομα, πήγαν να τον τραβήξουν έξω από το αυτοκίνητο...Από το φόβο του πήρε το μαχαιράκι που είχε στο ντουλαπάκι και του έκανε δυο γρατζουνιές. Όπως ήταν σκυμμένος βγαίνοντας από το αυτοκίνητο έκανε με το χέρι του έτσι (σ.σ. έδειξε την κίνηση με τα χέρια της) και του έκανε (σ.σ. του Φύσσα) δυο γρατζουνιές στην κοιλιά. Ήταν σκυμμένος δεν έβλεπε  που χτυπάει... Έβλεπε μόνο πόδια». 

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER