Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016 17:45

Μηνύσεις από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Εργασίας κατά του Mega

Γράφτηκε από την
Μηνύσεις από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Εργασίας κατά του Mega

«Ως απολύτως παρελκυστική» καταγγέλλει την «τακτική της εργοδοσίας του τηλεοπτικού σταθμού Mega, που συνεχίζει να κρατά “oμήρους” τις δεκάδες- απλήρωτων- εργαζομένων του» το υπουργείο Εργασίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, «η δέσμευση των λογαριασμών της επιχείρησης από τις Τράπεζες δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την επί τρίμηνο μη πληρωμή των δεδουλευμένων, αφού οι ιδιοκτήτες έχουν την οικονομική επιφάνεια να αναλάβουν το σχετικό κόστος. Ήδη, από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου, έχουν υποβληθεί μηνύσεις γι’ αυτή την παραβατική συμπεριφορά».

«Η ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα καταβάλει, μέσα στις επόμενες ημέρες, μόνο μισό μισθό, είναι και αυτή παρελκυστική, γιατί γίνεται, με σκοπό να απεμποληθεί το δικαίωμα επίσχεσης των εργαζομένων, λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων και να αποτραπεί η προσφυγή τους στη δικαιοσύνη», διευκρινίζει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι «το υπουργείο Εργασίας και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του θα επανέλθουν στον εν λόγω σταθμό, προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα και να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι από το συνεχιζόμενο εμπαιγμό της παραβατικής εργοδοσίας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER