Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016 23:27

Η Ελλάδα συμπαραστέκεται στο γαλλικό λαό - Μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια κτίρια

Γράφτηκε από την
Η Ελλάδα συμπαραστέκεται στο γαλλικό λαό - Μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια κτίρια

Η ελληνική σημαία θα κυματίζει από αύριο μεσίστια επί τριήμερο σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Με την ενέργεια αυτή, η χώρα μας εκφράζει το πένθος και τη συμπαράσταση της προς τον γαλλικό λαό, για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα που δέχθηκε η πόλη της Νίκαιας.

Συλλυπητήρια επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου προς τον πρέσβη της Γαλλίας στην Αθήνα

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στον πρέσβη της Γαλλίας στην Αθήνα Κριστόφ Σαντεπί για τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας.

Στη σχετική επιστολή που απέστειλε τονίζει ότι «με ιδιαίτερη θλίψη και αποτροπιασμὸ πληροφορηθήκαμε το τραγικὸ συμβὰν που συνέβη στην πατρίδα σας» και παράλληλα εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του «στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλο το φίλο γαλλικὸ λαό».

Επιπρόσθετα, αναφέρει: «Εύχομαι ο Θεὸς να αναπαύει τις ψυχὲς όσων έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους και να απαλύνει τον πόνο των οικείων, να οδηγήσει δε σε ταχεία ανάρρωση τους τραυματίες. Είθε να μην επαναληφθεί ποτὲ τέτοια τραγωδία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER