Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016 22:08

Νεαρή πρόσφυγας πέθανε σε δομή φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη

Γράφτηκε από την
Νεαρή πρόσφυγας πέθανε σε δομή φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη

Ο θάνατος μιας 29χρονης Σύριας στη δομή φιλοξενίας στη SOFTEX, ήταν η αφορμή για την κινητοποίηση προσφύγων και μεταναστών στη συμβολή της Περιφερειακής Oδού με τη Συμμαχική Οδό.

Η άτυχη Αζάζ Ράγκντα, η οποία βρισκόταν στη χώρα μας με τον σύζυγό της και χωρίς παιδιά, έπαθε επιληπτική κρίση. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ήταν νεκρή. Η 29χρονη διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για να γίνει η νεκροψία.

Συνεργασία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με το Συμβούλιο Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης, για παροχή νομικής βοήθειας σε πρόσφυγες και μετανάστες

Μνημόνιο Συνεργασίας με το Συμβούλιο Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE) και την Ένωση Γερμανικών Δικηγορικών Συλλόγων (DAV) για παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας σε πρόσφυγες και μετανάστες, υπέγραψε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δωρεάν παροχής νομικών συμβουλών από ευρωπαίους δικηγόρους σε πρόσφυγες και μετανάστες σχετικά με το δικαίωμα ασύλου, σε συνεργασία με τους ελληνικούς δικηγορικούς συλλόγους. Το πρόγραμμα αφορά τις δομές μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο και περιλαμβάνει μόνο εθελοντές δικηγόρους - ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι χρηματοδοτούνται από τις εθνικές αντιπροσωπείες τους στη CCBE.

Το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE), είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα το Βέλγιο, που αντιπροσωπεύει δικηγορικούς συλλόγους από 45 χώρες, με περίπου ένα εκατομμύριο μέλη.

APE-MPE


NEWSLETTER