Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016 11:43

Προσλήψεις 740 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Β/θμια εκπαίδευση

Γράφτηκε από την
Προσλήψεις 740 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Β/θμια εκπαίδευση

Συνεχίζονται, από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων οι διαδικασίες πρόσληψης αναπληρωτών, ώστε με το πρώτο κουδούνι, να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερα κενά.

Ειδικότερα, σήμερα, Πέμπτη, το υπουργείο ανακοίνωσε την πρόσληψη 740 αναπληρωτών, πλήρους ωραρίου, των ειδικοτήτων ΠΕ02 (φιλόλογοι), ΠΕ03 (μαθηματικοί) και ΠΕ04 (φυσικές επιστήμες - φυσικοί/χημικοί/βιολόγοι/γεωλόγοι), για την κάλυψη λειτουργικών κενών στη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι προσλήψεις αυτές προστίθενται σε αυτές που ανακοινώθηκαν, χθες Τετάρτη, για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά και, όπως αναφέρει το υπουργείο, «με ταχείς ρυθμούς» θα ακολουθήσουν και οι επόμενες φάσεις προσλήψεων όλων των ειδικοτήτων στη Γενική και Ειδική Εκπαίδευση, μόλις το ΑΣΕΠ αποστείλει τους κυρωμένους πίνακες, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Συνολικά, μέχρι στιγμής, ο αριθμός των προσλήψεων αναπληρωτών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, γενική και ειδική, εκπαίδευση ανέρχεται σε 5.919.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας, από σήμερα, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, για να τοποθετηθούν, με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής, στην οποία προσλήφθηκαν, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Σημειώνεται, ότι η χρηματοδότηση των προσλήψεων αυτών έγινε από το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Εξάλλου, οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER