Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016 13:20

Μια γιορτή για τα προσφυγόπουλα από τον δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Γράφτηκε από την

Με χαμόγελα, ενθουσιασμό και γεμάτα ανυπομονησία εξήντα προσφυγόπουλα, που ζούνε στη δομή City Plaza στο κέντρο της Αθήνας, επιβιβάστηκαν στο τρενάκι του δήμου Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας με προορισμό το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο πάρκο Γ.Αποστολάκης. "Περίμεναν με μεγάλη χαρά αυτήν την μέρα", δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μια από τις υπεύθυνες της δομής.

Στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό τα περίμεναν γιορτινές εκπλήξεις, παιχνίδια, ξυλοπόδαροι, πολλά δώρα, αλλά και τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά, κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Τα παιδιά έτρεχαν από σπίτι του Αη Βασίλη στο σπίτι της σοκολάτας, αρκετά θέλησαν να κάνουν ζωγραφιές στα πρόσωπά τους, ενώ δεν έλειψαν κι οι χοροί με το αγιοβασιλιάτικο ελάφι.

Μεγαλα και μικρά κουτιά με μπλοκ ζωγραφικής, επιτραπέζια παιχνίδια, μπάλες, αλλά και παιδικά παπούτσια, προσφέρθηκαν στα προσφυγόπουλα."Είναι μια μέρα χαράς, αλληλεγγύης, γιορτής. Η σκέψη μας είναι σε όλους όσοι υποφέρουν κι ειδικά στους σύγχρονους κολασμένους αυτής της γης που είναι οι πρόσφυγες και κυρίως τα παιδιά", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Βαγγέλης Κουμαριανός, τόνισε ότι "η ιδέα για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις προέκυψε γιατί θέλαμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να συμμετέχει δωρεάν στο κλίμα των γιορτών. Αυτά τα δύσκολα χρόνια δεν αντιμετωπίζουμε στέρηση υλικών αγαθών, αλλά και στέρηση ξενοισιάς κι αδυναμίας πολλές φορές να γιορτάσουμε με τους δικούς μας ανθρώπους. Αυτή τη χαρά θέλαμε να δώσουμε και στα παιδιά που ξεριζώθηκαν από την πατρίδα τους λόγω πολέμου, αλλά και να ζήσουν το εορταστικό κλίμα στην πόλη".

Για μια πόλη των προσφύγων, όπως είναι η Φιλαδέλφεια, που ανοιγει την αγκαλιά της στα προσφυγόπουλα έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος και παλαίμαχος μπασκετμπολίστας της εθνικής ομάδας, Απόστολος Κόντος. "Θελουμε να δείξουμε την αγάπη μας και την συμπαράστασή μας σε αυτά τα παιδιά", είπε χαρακτηριστικά.

Τα παιδιά του City Plaza από την πλευρά τους τραγούδησαν ένα παιδικό τραγούδι στα ελληνικά και στα φαρσί για να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ