Σάββατο, 07 Ιανουαρίου 2017 20:13

Συγκέντρωση έξω απο τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για τον 6χρονο γιο των Ρούπα- Μαζιώτη

Γράφτηκε από την
Συγκέντρωση έξω απο τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για τον 6χρονο γιο των Ρούπα- Μαζιώτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αίτημα να δοθεί άμεσα η επιμέλεια του 6χρονου παιδιού της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη στους συγγενείς της 48χρονης, πραγματοποίησαν μετά το μεσημέρι περίπου 100 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Οι συγκεντρωθέντες ανάρτησαν πανό και μοίρασαν φέιγ βολάν, ενώ λόγω της συγκέντρωσης έκλεισαν για περίπου δύο ώρες οι οδοί Πειραιώς και Κολωνού.

Στο μεταξύ, με κείμενο αναρχικών που αναρτήθηκε στον ιστότοπο indymedia, προαναγγέλλεται νέα συγκέντρωση αύριο στις 4 το απόγευμα έξω από το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου βρίσκεται ο εξάχρονος, με αίτημα και πάλι να δοθεί το παιδί στη μητέρα και την αδελφή της Πόλας Ρούπα, όπως έχουν ζητήσει η ίδια και ο σύντροφός της.

Παν. Λαφαζάνης: Να σταματήσει η κράτηση και η εκδικητική βαρβαρότητα σε ένα εξάχρονο παιδί

«Εδώ και τώρα το παιδί να αποδοθεί στα συγγενικά του πρόσωπα, σύμφωνα με την απαίτηση των γονιών του» ζητά με δήλωσή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει με την επιμέλεια του εξάχρονου γιου της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ χαρακτηρίζει αδιανόητο «ένα εξάχρονο παιδί να βρίσκεται κρατούμενο και μάλιστα σε απομόνωση στο Νοσοκομείο Παίδων, υπό την αυστηρή φρούρηση αστυνομικών δυνάμεων και ιδιωτικής security» κάνοντας λόγο για «πράξη αγριότητας και τυφλής εκδίκησης».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Λαφαζάνη έχει ως εξής:

«Αποτελεί ντροπή και προσβολή κάθε ίχνους δημοκρατίας και ανθρωπισμού, το γεγονός, ότι οι αρχές, με την κάλυψη του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της κυβέρνησης, αρνούνται, σε μια επίδειξη βαρβαρότητας, να δώσουν την επιμέλεια του 6χρονου γιου της Πόλας Ρούπα στα άμεσα συγγενικά του πρόσωπα, στη μάνα και την αδελφή της, όπως έχει ζητήσει και η ίδια η μητέρα του.

Είναι αδιανόητο και πράξη αγριότητας και τυφλής εκδίκησης ένα εξάχρονο παιδί να βρίσκεται κρατούμενο και μάλιστα σε απομόνωση στο Νοσοκομείο Παίδων, υπό την αυστηρή φρούρηση αστυνομικών δυνάμεων και ιδιωτικής security.

Το γεγονός ότι το εξάχρονο παιδί βρίσκεται κρατούμενο σε απομόνωση αποδεικνύεται από το γεγονός ότι απαγορεύτηκε στον Μανόλη Γλέζο από την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης του Νοσοκομείου να δει το παιδί και να του προσφέρει ένα παιχνίδι.

Εδώ και τώρα το παιδί να αποδοθεί στα συγγενικά του πρόσωπα, σύμφωνα με την απαίτηση των γονιών του».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER