Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017 18:57

Κομοτηνή: Προφυλακιστέος ο 15χρονος που βίασε και σκότωσε τον 6χρονο

Γράφτηκε από την
Κομοτηνή: Προφυλακιστέος ο 15χρονος που βίασε και σκότωσε τον 6χρονο

Προφυλακιστέος κρίθηκε σήμερα ο 15χρονος κωφάλαλος που απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας με την συνδρομή ειδικού διερμηνέα, στην οποία ομολόγησε ότι δολοφόνησε και βίασε τον 6χρονο, επίσης κωφάλαλο αγόρι στην Κομοτηνή, την προηγούμενη Κυριακή.

Ο 15χρονος πρόκειται να μεταφερθεί τις επόμενες ημέρες σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων, στην Κόρινθο. Μετά την σχεδόν τρίωρη ανάκρισή του, φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου Κομοτηνής, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια από συγγενείς του θύματος, που βρίσκονταν έξω από την κεντρική είσοδο του δικαστικού μεγάρου.

Όλοι οι διάδικοι ζήτησαν να οριστεί το συντομότερο δυνατόν η δικάσιμος, γιατί ο ανήλικος δεν μπορεί να κρατηθεί για περισσότερο από έξι μήνες ή υπό προϋποθέσεις, για εννέα μήνες.

Στο μεταξύ, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης, διέταξε, με τη σύμφωνη γνώμη του ίδιου του κατηγορουμένου, τη διενέργεια ψυχοδιαγνωστικής πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να γίνουν κατανοητά τα αίτια της σεξουαλικής επίθεσης και της δολοφονίας.

Να σημειωθεί, ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και έκθεση, σε βάρος των γονέων του 15χρονου, οι οποίοι θα αναζητηθούν προκειμένου να λογοδοτήσουν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER