Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017 21:23

Απεβίωσε ο παλαίμαχος δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Βασίλης Κοραχάης

Γράφτηκε από την
Απεβίωσε ο παλαίμαχος δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Βασίλης Κοραχάης

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) Βασίλης Κοραχάης.

Γεννημένος το 1929 στην Άνδρο, ο Βασίλης Κοραχάης ασχολήθηκε από πολύ μικρός με τη δημοσιογραφία, μόλις σε ηλικία 16 ετών ως μαθητευόμενος, ενώ το 1950 εργάστηκε για πρώτη φορά στην εφημέρα το «Βήμα». Η δημοσιογραφική του καριέρα συνεχίστηκε σε πολλά ΜΜΕ και στη διαδρομή της του απέφερε αρκετά δημοσιογραφικά βραβεία. Από το 1984 έως και το 1989 ήταν πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, στο ΔΣ της οποίας εκλεγόταν συνεχώς από το 1974. Το 1989 παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου καθώς στις εκλογές του Ιουνίου εκλέγεται βουλευτής με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ενώ το 1993 εκλέγεται βουλευτής Α' Αθηνών.

Ανακοίνωση για το θάνατο του Βασίλη Κοραχάη εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ στην οποία, αφού αναφέρει στην μεγάλη και σημαντική διαδρομή του στον χώρο της δημοσιογραφίας, τον χαρακτηρίζει «ευπατρίδη της ελληνικής δημοσιογραφίας», έναν «ήρεμο, συνετό, ανεξίκακο, αξιοπρεπή» άνθρωπο που ήταν «αγαπητός σε όλους τους συναδέλφους και καθολικά αποδεκτός» και που «αφήνει πίσω του ένα υψηλό μέτρο σύγκρισης και παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές δημοσιογράφων τις αρχές και τις αξίες που υπηρέτησε σε όλο του το βίο»,

Τέλος, «το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον αείμνηστο Πρόεδρο με μεγάλο σεβασμό για τα όσα πρόσφερε και όσα με την παρουσία του δίδαξε. Ο τόπος και η ημερομηνία της κηδείας του Βασίλη Κοραχάη θα γνωστοποιηθεί με νεώτερη ανακοίνωση».

Τη βαθιά του θλίψη εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης

Τα συλλυπητήριά του στους οικείους του πρώην προέδρου της ΕΣΗΕΑ Βασίλη Κοραχάη έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει τα εξής:

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του πρώην βουλευτή της παράταξής μας και πρώην Προέδρου της ΕΣΗΕΑ Βασίλη Κοραχάη. Ξεχώρισε για το ήθος, την αξιοπρέπεια και τον επαγγελματισμό του, αλλά και για τη μαχητική του στήριξη στα εθνικά μας δίκαια και τη Δημοκρατία. Η δημοσιογραφική οικογένεια έγινε φτωχότερη. Όμως, η προσφορά του θα είναι πάντα φωτεινό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER