Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017 21:13

Τρίκαλα: Πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας για τους πρόσφυγες

Γράφτηκε από την
Τρίκαλα: Πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας για τους πρόσφυγες

 

Μια σημαντική δράση για τους πρόσφυγες, αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά άμεσα, η οποία έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και αφορά τα προσφυγόπουλα που διαβιούν στα Τρίκαλα.

Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα εκμάθησης αγγλικής γλώσσας σε μητέρες και παιδιά ηλικίας δημοτικού σχολείου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον δήμο Τρικκαίων.

Το πρόγραμμα, υλοποιείται με συνδετικό κρίκο τον δήμο Τρικκαίων, από εκπρόσωπο του San Francisco State University με τους Γιατρούς του Κόσμου και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, με την συνεισφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ. Σήμερα μάλιστα, η εκπρόσωπος Λίντια Στακ, επισκέφθηκε τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, συνοδευόμενη από την Μαρκέλλα Καράγιωργα, του μορφωτικού τμήματος της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου σε δηλώσεις του τόνισε ότι, το πρόγραμμα συμβάλλει στην ενίσχυση της διαδικασίας ενσωμάτωσης των προσφύγων στην περιοχή μας, καθώς οι τρικαλινοί από πέρυσι, έχουν αγκαλιάσει τους ανθρώπους που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους.

Από την πλευρά της η καθηγήτρια Λίντια Στακ, μίλησε για την ανάγκη συνέχισης των προγραμμάτων επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, που υλοποιήθηκαν στα Τρίκαλα τον περασμένο Οκτώβριο.

Τρεις από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα, όπως αναφέρθηκε, εθελοντικά ζήτησαν να προσφέρουν πρόσθετη επιμόρφωση.

Το πρόγραμμα αυτό, σημειώνεται επίσης, δρα και βοηθητικά στα μαθήματα που παρέχει ήδη η ελληνική πολιτεία στα προσφυγόπουλα, τις απογευματινές ώρες και στα Τρίκαλα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER