Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 13:00

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο δημοσιογράφος Παν. Μουσσάς

Γράφτηκε από την
Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο δημοσιογράφος Παν. Μουσσάς

Αποφυλακίζεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μουσσάς, κατηγορούμενος στην υπόθεση καταγγελλόμενων εκβιασμών σε βάρος στελεχών δημόσιων οργανισμών αλλά και επιχειρηματιών από δημοσιογράφους.

Με το βούλευμά του (αριθμός 291/2017) το Συμβούλιο Εφετών, αντικαθιστά την προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου με την επιβολή περιοριστικών όρων, έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο παραμονής του στη φυλακή.

Η υπόθεση είχε φθάσει στη Δικαιοσύνη μετά από καταγγελία της υπεύθυνης  του Γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ ότι την εκβιάζουν για κρατικές διαφημίσεις και είχε οδηγήσει στη σύλληψη του Π. Μουσσά, ενός ακόμη συναδέλφου του, που είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του, και του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου που απεβίωσε το περασμένο καλοκαίρι όταν εκδηλώθηκε φωτιά στο αυτοκίνητό του.

Με δήλωσή του ο συνήγορος του Π.Μουσσά Σάκης Κεχαγιόγλου εκφράζει την ικανοποίησή του για την αποφυλάκιση του εντολέα του και αναφέρει πως η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει «ότι η Δικαιοσύνη, δια των θεσμοθετημένων οργάνων της, όταν επικρατεί νηφαλιότητα και ψυχραιμία, αποκαθιστά άστοχες αποφάσεις που ελήφθησαν σε επιβαρημένο επικοινωνιακό περιβάλλον».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER