Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 22:39

Και δεύτερος αστυνομικός κατηγορείται για βιασμό με γκλομπ στη Γαλλία

Γράφτηκε από την
Και δεύτερος αστυνομικός κατηγορείται για βιασμό με γκλομπ στη Γαλλία

Γάλλος αστυνομικός αναμένεται να δικαστεί για τον βιασμό ενός άνδρα με γκλομπ κατά την προσαγωγή του το 2015, απεφάνθη σήμερα δικαστήριο, σε μια υπόθεση που θυμίζει εκείνη της σεξουαλικής κακοποίησης ενός νεαρού μαύρου, του 22χρονου Τεό, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, ένα περιστατικό που προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις στην χώρα.

Την 29η Οκτωβρίου του 2015, ο Αλεξάντρ, 28 ετών, συνελήφθη σε κατάσταση μέθης, ενώ βρισκόταν στην είσοδο της πολυκατοικίας του στην πόλη Ντρανσί, στα προάστια του Παρισιού. Στέλεχος της δημοτικής αστυνομίας τον έσπρωξε με το γκλομπ του για να τον αναγκάσει να επιβιβαστεί σε ένα όχημα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο σημείο του πρωκτού.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του αστυνομικού στα μέσα Ιανουαρίου, ο εισαγγελέας ζήτησε να του επιβληθεί η ποινή της φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή και απαγόρευση άσκησης επαγγέλματος για ένα χρόνο, καθώς έκρινε ότι παρόλο που αποδείχθηκε η κακοποίηση, η σεξουαλική πρόθεση δεν τεκμηριώθηκε.

Το δικαστήριο του Μπομπινί, στις συνοικίες του βόρειου Παρισιού, επρόκειτο να εκδώσει την απόφασή του σήμερα. Απεφάνθη ο αστυνομικός να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον της δικαιοσύνης, να δικαστεί από κακουργιοδικείο με την κατηγορία του βιασμού και όχι απλά την πρόκληση βλαβών.

«Πρόκειται για μια απόφαση που είναι δίκαιη κι εμείς την αναμέναμε από την αρχή» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η δικηγόρος του θύματος, Μαρί Σεσίλ Νατάν.

«Αναμένω ότι θα τιμωρηθεί για το κακό που έκανε» είπε ο Αλεξάντρ, το θύμα που αντιμετωπίζει ψυχικά και ψυχολογικά τραύματα.

Ο δικηγόρος του αστυνομικού Φλοράν Χοσκόρν γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο την πρόθεσή του να ασκήσει έφεση, καταγγέλλοντας μια απόφαση που ελήφθη «υπό την έμμεση πίεση της υπόθεσης Τεό».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP


NEWSLETTER