Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 22:01

Σε εξέλιξη η ανακαίνιση δύο παιδιατρικών νοσοκομείων από τον ΟΠΑΠ

Γράφτηκε από την
Σε εξέλιξη η ανακαίνιση δύο παιδιατρικών νοσοκομείων από τον ΟΠΑΠ

Μια μικρή γιορτή για τα παιδιά που νοσηλεύονται αυτές τις ημέρες στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού» πραγματοποίησε ο ΟΠΑΠ.

Ο ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητάς του, ξεκίνησε το 2014 το μεγαλόπνοο έργο ανακαίνισης των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Μέχρι σήμερα έχει παραδώσει 8 νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής έκτασης 5.330 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 191 κλινών. Στις υπερσύγχρονες πλέον νοσηλευτικές μονάδες των νοσοκομείων, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες κτιριακές επισκευές και αισθητικές παρεμβάσεις αλλάζοντας πλήρως την εικόνα τους και δημιουργώντας ένα ευχάριστο χώρο για τα παιδιά, τους γονείς τους, το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Τα έργα συνεχίζονται και εφέτος και εντός των επόμενων μηνών ο ΟΠΑΠ θα παραδώσει στα νοσοκομεία, δύο νέους ανακαινισμένους ορόφους.

Το νέο πρόσωπο των νοσοκομείων

Στο «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού» έχουν ανακαινισθεί η Νοσηλευτική Μονάδα του 3ου ορόφου της Α΄ Πτέρυγας συνολικού εμβαδού 550 τετραγωνικών μέτρων που έχει δυναμικότητα 30 κλινών, οι κεντρικές είσοδοι του ισογείου και του 1ου ορόφου, το κεντρικό κλιμακοστάσιο, οι αίθουσες αναμονής και έχει αντικατασταθεί ο κεντρικός ανελκυστήρας.

Στο νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία» ανακαινίσθηκαν δύο Νοσηλευτικές Μονάδες του 5ου ορόφου, συνολικού εμβαδού 1.800 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 50 κλινών, η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Νεογνών, δυναμικότητας 50 θερμοκοιτίδων, η Α΄ & Β΄ Ορθοπεδική του 2ου ορόφου, δυναμικότητας 29 κλινών, η Α΄ & Β΄ Χειρουργική του 2ου, δυναμικότητας 32 κλινών, τα δύο 9όροφα κλιμακοστάσια, καθώς και η κεντρική είσοδος του 1ου ορόφου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER