Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 12:37

Άφαντος ο Σώρρας. Αναζητείται σε όλη την επικράτεια

Γράφτηκε από την
Άφαντος ο Σώρρας. Αναζητείται σε όλη την επικράτεια

Το ζεύγος Σώρρα, παραμένει ασύλληπτο μετά την καταδίκη. Οι αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζουν ακόμη και την πιθανότητα να διέφυγαν στο εξωτερικό

Την εντολή να γίνουν εντατικές έρευνες για την αναζήτηση του φυγόδικου και καταδικασμένου πλέον Αρτέμη Σώρρα έχουν λάβει οι Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. σε όλη την Επικράτεια.

Τόπο μόνιμης κατοικίας είχε δηλώσει την Πάτρα απ’ όπου βεβαίως ήταν άφαντοι αυτός και η σύζυγός του πριν καν βγει η απόφαση.

Ερευνήθηκε, ωστόσο, η πιθανότητα να είχαν βρει καταφύγιο σε συγγενικά του πρόσωπα στην Πάτρα ή στην Αττική, αλλά δεν προέκυψε, ενώ τουλάχιστον αεροπορικώς δεν φαίνεται  να έχουν φύγει από την χώρα, χωρίς το ίδιο να μπορεί να αποκλειστεί για τυχόν διαφυγή τους, ακτοπλοϊκώς, π.χ. για Ιταλία κλπ.

Πρόσθετα, ερευνώνται στενοί συνεργάτες τους και όχι μόνο σε όλη την χώρα. Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται εν αναμονή του αιτήματος για να ερευνήσουν τα ψηφιακά ίχνη από το βιντεοσκοπημένο διάγγελμα-παραλήρημα που «ανέβασε» ο Σώρρας στο διαδίκτυο, ωστόσο επισημαίνεται ότι ακόμα και αν βρεθεί το ψηφιακό ίχνος αυτή την στιγμή, ο Σώρρας μπορεί να έχει φύγει από το σημείο αυτό…

Ο βίος και η πολιτεία του... σωτήρα

Μόνο ως «κεραυνός εν αιθρία» δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η καταδίκη του Αρτ. Σώρρα και της συζύγου του από το Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών σε 8ετή κάθειρξη για υπεξαίρεση χρημάτων από τον πρώην δικηγόρο και κουμπάρο του και από πρώην συνεργάτη του, με αφορμή την πώληση πολυτελούς αυτοκινήτου (καταδίκη που χαρακτήρισε «δικαστικό πραξικόπημα»), αφού πρόσφατα είχε καταδικαστεί και μάλιστα αμετάκλητα, για απόπειρα εκβίασης του κουμπάρου του, συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυσή του, σε μια δίκη που προμήνυε, ουσιαστικά, τι θα επακολουθούσε στη συνέχεια.

 

Γι’ αυτόν το λόγο, άλλωστε -εκτιμούν οι αρμόδιες Αρχές- ο ίδιος απέφυγε να δώσει το «παρών» στο δικαστήριο -όπως έκανε και άλλες φορές- και έγινε άφαντος, όπως και η σύζυγός του, μόλις διαπιστώθηκε -όπως γράφτηκε στον Τύπο- ότι το αίτημα αναβολής της δίκης για την υπεξαίρεση δεν έγινε δεκτό (είχε υποβληθεί ξανά) και η διαδικασία επρόκειτο να γίνει κανονικά.

Το πρώτο σαφές «μήνυμα» για το τι θα επακολουθούσε ήλθε στις αρχές του έτους μετά την αμετάκλητη καταδίκη του Αρτ. Σώρρα και της συζύγου του σε φυλάκιση 28 και 24 μηνών, αντίστοιχα (με 3ετή αναστολή), σε μία υπόθεση όπου ακούστηκαν οι καταγγελίες για υπεξαίρεση των χρημάτων του κουμπάρου του από την πώληση του ΙΧ και έγινε δεκτό ότι αποπειράθηκε να τον εκβιάσει για να πάψει να διεκδικεί επίμονα τα χρήματά του.

Στη δευτεροβάθμια δίκη το περασμένο καλοκαίρι στο Εφετείο Πατρών, που αποτέλεσε ουσιαστικά τον προπομπό της νέας καταδίκης, ακούστηκαν από βαριές έως περίεργες, ακόμα και «αστείες» φράσεις γύρω από τον βίο και την πολιτεία του Αρτ. Σώρρα, και μάλιστα από ανθρώπους που βρέθηκαν πολύ κοντά του, λόγω κουμπαριάς, φιλικής σχέσης, αλλά και της διαχείρισης δικαστικών υποθέσεών του.

Η αντιδικία εκείνη (για την οποία το ζεύγος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε φυλάκιση 36 και 33 μηνών, αντίστοιχα) ξεκίνησε όταν ο τ. δικηγόρος και κουμπάρος του πληροφορήθηκε ότι ο Αρτ. Σώρρας είχε μεν πουλήσει το ΙΧ του (μία BMW) όπως του ζήτησε (για να αντιμετωπίσει έκτακτα έξοδα για σοβαρούς λόγους υγείας συγγενικού του προσώπου), αλλά παρακράτησε τα χρήματα (που με διπλή πώληση, κατά τις καταγγελίες του, έφθασαν τα 90.000 ευρώ).

Το εξώδικο

Στην αναζήτηση του ποσού (όπως κατήγγειλε ο κουμπάρος και συμφώνησε το Εφετείο), ο Αρτ. Σώρρας αντέδρασε με εξώδικο ψευδές σε περιεχόμενο, απειλές για μηνύσεις και αναφορές στον δικηγορικό σύλλογο ότι δήθεν του χρωστούσε και αυτός χρήματα, καταλογίζοντάς του δήθεν κακό χειρισμό υποθέσεων, ακόμα και οφειλή για πλακάκια που έβαλε σε συγγενικό του σπίτι!

Ο κουμπάρος κατέφυγε στη Δικαιοσύνη και στη δίκη-προπομπό κατέθεσε ότι ο Αρτ. Σώρρας τον απειλούσε πως θα τον ψήσει και θα τον τηγανίσει εάν δεν έκανε πίσω και για να τον τρομοκρατήσει, κάποια στιγμή του εμφάνισε και μία ταυτότητα της ΚΥΠ, απειλώντας τον ότι θα τον βρουν στα χαντάκια!

«Είχα τη βλακεία να πιστεύω ότι το τελευταίο του θύμα θα ήμουν εγώ», είπε στους δικαστές ο δικηγόρος-κουμπάρος Φ. Λεπίδας, «σφάζοντάς» τον κυριολεκτικά με αναφορές του σε «απατεωνιές», «βρωμιές», «παντελονιάσματα» (όπως τόνισε), με ισχυρισμούς ότι έχει κάνει το ίδιο και με ΙΧ άλλου, αλλά και με διακωμώδηση των ισχυρισμών περί ομολόγων 600 δισ., για την επιστολή προς τον Ομπάμα κ.λπ.

Αγανάκτηση

Για τον συμψηφισμό που επιχειρούσε ο Αρτ. Σώρρας απέναντι στην αναζήτηση των 90.000 για το ΙΧ, ο κουμπάρος αγανακτισμένος είπε ότι ήταν πλακάς, ότι του ζητούσε δήθεν χρωστούμενα, ενώ έβαλε 4 πλακάκια και δεν εμφανιζόταν καν για να τα κόψει και να τα τοποθετήσει για το κούφωμα, γεγονός που αποδέχθηκε το δικαστήριο (αφού εμφανίστηκαν φωτογραφίες κ.λπ.) σημειώνοντας ότι τοποθέτησε πράγματι 4 πλακάκια σε μισή ώρα και πληρώθηκε κανονικά.

Είπε ακόμα ότι όλο το πανηγύρι ξεκίνησε όταν πήγαν στον παιδότοπο που διατηρούσε, ζητώντας τα λεφτά για το ΙΧ (επειδή κινδύνευε να πεθάνει συγγενής του) και ο Σώρρας απάντησε «θα μας σκάσει ο Λεπίδας, φέρε του τα λεφτά» και ένας συνεργάτης του έφερε μια βαλίτσα γεμάτη με δηνάρια (από το Κουβέιτ), ζητώντας να πληρωθεί από αυτά.

«Οταν είδα τη βαλίτσα φοβήθηκα -είπε στο δικαστήριο ο κουμπάρος- και αποφάσισα ότι δεν θα ξαναπάω σε αυτούς και δεν θα ξανακάνω τίποτα μαζί τους».

Τις απειλές επιβεβαίωσε δικηγόρος συνεργάτιδα του κουμπάρου, που είπε ότι ο Σώρρας απειλούσε πως θα τον κάνει ξεφτίλα, θα τον ψήσει, καταθέτοντας ότι είχε την άνεση να διεκδικεί, αλλά ποτέ δεν πλήρωνε και ότι όταν ο κουμπάρος επικαλέστηκε την ανάγκη των χρημάτων για την υγεία του συγγενούς του, εκείνος του απάντησε ότι όλοι θα πεθάνουμε κάποια στιγμή και ότι θα του τα δώσει όταν μπορέσει?

Η σύζυγος Σώρρα απολογούμενη διέψευσε το περιστατικό με τη βαλίτσα και άλλες καταγγελίες, ενώ σημείωσε ότι ο σύντροφός της δεν είναι άνθρωπος ηπίων τόνων, αλλά δεν θα αντιμετώπιζε με σκληρότητα θέματα υγείας. 

ΠΗΓΗ: news247.gr/ethnos.gr

 


NEWSLETTER