Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 15:13

Με 3 πλωτά ασθενοφόρα εξοπλίζεται το Λιμενικό

Γράφτηκε από την
Με 3 πλωτά ασθενοφόρα εξοπλίζεται το Λιμενικό

Τις τεχνικές λεπτομέρειες για την προμήθεια, τον ειδικό εξοπλισμό και τη στελέχωση τριών σκαφών του Λιμενικού Σώματος που θα χρησιμοποιηθούν από το επόμενο καλοκαίρι ως πλωτά ασθενοφόρα και θα παρέχουν υπηρεσία στο μεγαλύτερο μέρος των νησιών του Αιγαίου, συζήτησαν σήμερα σε συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και στελέχη της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας.

Η χρηματοδότηση της προμήθειας των τριών σκαφών, έχει εξασφαλιστεί από το διασυνοριακό πρόγραμμα Ελλάδας Κύπρου με 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Τα συγκεκριμένα σκάφη εκτός τη στελέχωσή τους από λιμενικούς θα έχουν γιατρό και νοσηλευτή του ΕΚΑΒ, ενώ θα έχουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που απαιτείται για τη μεταφορά ενός ασθενούς που χρήζει περίθαλψης.

Τα σκάφη θα δραστηριοποιούνται σε όλα τα νησιά των Δωδεκανήσων, των Κυκλάδων και του Βόρειου Αιγαίου, ενώ θα λαμβάνουν μέρος και σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μεταναστών και προσφύγων.

Η προκήρυξη για την προμήθεια των τριών σκαφών αναμένεται να γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο, ενώ από το επόμενο καλοκαίρι θα τεθούν σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER