Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017 20:23

Δωρεά στην ΕΛ.ΑΣ περιπολικό με φυσικό αέριο

Γράφτηκε από την
Δωρεά στην ΕΛ.ΑΣ περιπολικό με φυσικό αέριο

Ένα περιπολικό «πράσινης» τεχνολογίας, με διπλό καύσιμο και συγκεκριμένα φυσικό αέριο και αμόλυβδη βενζίνη, προσέφεραν στην Ελληνική Αστυνομία εταιρεία αυτοκινήτων και η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο προαύλιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η προσφορά του αυτοκινήτου έγινε από την εταιρεία «ΚΟSMΟCΑR Α.Ε.» και την ΔΕΠΑ, με τη συμβολή της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», ενώ η ΔΕΠΑ αναλαμβάνει την τροφοδοσία του περιπολικού για έξι μήνες δωρεάν και η εταιρεία αυτοκινήτων και την εκπαίδευση των μηχανικών της Αστυνομίας πάνω σε αυτοκίνητα ιδίου τύπου με το προσφερθέν.

Το όχημα, το οποίο θα καλύψει επιχειρησιακές ανάγκες του Α' Τμήματος Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής που εδρεύει στην Κηφισιά, παρέλαβαν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ενώ από πλευράς των δύο εταιρειών παραβρέθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος της «ΚΟSΜΟCAR Α.Ε.», Στήβεν Σιρτής, ο διευθύνων σύμβουλος και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της «Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου Α.Ε.» Θεόδωρος Κιτσάκος και Δημήτριος Δημητριάδης, αντίστοιχα, καθώς και ο γενικός διευθυντής της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», Γιώργος Καλούδης.

Ο γγ Δημόσιας Τάξης στην ομιλία του, ευχαρίστησε τους δωρητές, ενώ έδωσε πολιτική χροιά στην συγκεκριμένη πράξη, εξακοντίζοντας τα «βέλη» εναντίον όσων από «αντιπολιτευτικό μένος», υποβαθμίζουν το έργο της Αστυνομίας.

«Κάποιοι έχοντας ένα αντιπολιτευτικό μένος, το οποίο προφανώς τους τυφλώνει, προσπαθούν να ακυρώσουν τη συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην προσπάθεια επανεκκίνησης της εθνικής οικονομίας, που είναι και το ζητούμενο όλων των πολιτών, όλων των πολιτικών δυνάμεων...

Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί σε πείσμα όσων θα ήθελαν την Ελληνική Αστυνομία να υστερεί. Τα αποτελέσματα μιλούν και αναδεικνύουν το σημαντικό έργο που προσφέρεται, διαχρονικά θα έλεγα αλλά και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα», ανέφερε ο κ. Αναγνωστάκης.

Στην συνέχεια ο αναφέρθηκε στο πρόγραμμα για τον εξοπλισμό της ΕΛΑΣ, παρά το δύσκολο δημοσιονομικό περιβάλλον. Όπως είπε, το υπουργείο αξιοποιεί κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία και είναι ήδη σε εξέλιξη τρεις διαγωνισμοί, για την προμήθεια 600 οχημάτων από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας, άλλων 400 από τον τακτικό προϋπολογισμό και 302 μέσω «ΕΣΠΑ 2014-2020».

Τις ευχαριστίες του για την προσφορά εξέφρασε και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ: «Σας διαβεβαιώσουμε πως η χρήση και η αξιοποίηση του οχήματος που προσφέρετε στην Ελληνική Αστυνομία θα μετατραπεί σε προσφορά προς την κοινωνία και τον πολίτη….», τόνισε ο κ. Τσουβάλας.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών πλακετών από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας στον διευθύνοντα σύμβουλο της «ΚΟSΜΟCΑR Α.Ε.», στον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της «Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου Α.Ε.» και στον γενικό διευθυντή της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER