Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 10:16

Ημέρα "Ανοικτών Πυλών" για μαθητές λυκείου καθιερώνει το ΕΚΠΑ

Γράφτηκε από την
Ημέρα "Ανοικτών Πυλών" για μαθητές λυκείου καθιερώνει το ΕΚΠΑ

Ημέρα «Ανοικτών Πυλών» για την επίσκεψη μαθητών των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου (Β' και Γ') στις σχολές και τμήματά του καθιερώνει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο πλαίσιο του εορτασμού των 180 χρόνων από τη δημιουργία του, με στόχο τη βέλτιστη ενημέρωση των μαθητών για το αντικείμενο σπουδών που τους ενδιαφέρει.

Κατά την ημέρα αυτή, το ΕΚΠΑ θα υποδέχεται τους μαθητές, συνοδεία των καθηγητών τους, μετά την κράτηση θέσεων σε προκαθορισμένη ώρα, για δίωρες ξεναγήσεις.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, με τη συνδρομή του καθηγητικού και διοικητικού προσωπικού του πανεπιστημίου και εθελοντών φοιτητών, οι μαθητές θα ενημερώνονται για το επιστημονικό αντικείμενο της σχολής ή του τμήματος, τις επαγγελματικές προοπτικές που παρέχει, τα διδασκόμενα μαθήματα, τις ερευνητικές και λοιπές ακαδημαϊκές δραστηριότητες, θα επισκέπτονται τους ακαδημαϊκούς χώρους (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, μουσεία) και θα παρακολουθούν άλλες δράσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα διαμορφώσει κάθε Σχολή/Τμήμα.

Η πρώτη Ημέρα "Ανοικτών Πυλών" θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 24 Νοεμβρίου

Με σκοπό τον καλύτερο προγραμματισμό των επισκέψεων, μετά την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2017/18 τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα τεθεί σε λειτουργία ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΕΚΠΑ, που θα επιτρέπει την κράτηση θέσεων από τους καθηγητές των σχολείων σε συγκεκριμένο δίωρο, με δήλωση του συνολικού αριθμού μαθητών τους που επιθυμούν να επισκεφθούν επιμέρους σχολές/τμήματα του πανεπιστημίου. Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων και κράτησης θέσεων είναι η 24η Οκτωβρίου 2017 και για την κάλυψη των θέσεων θα τηρηθεί η αρχή της χρονικής προτεραιότητας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER