Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 16:24

Υδρα: Επισκευή του παλαιότερου σχολείου της Ελλάδας

Γράφτηκε από την
Υδρα: Επισκευή του παλαιότερου σχολείου της Ελλάδας

Η επισκευή και συντήρηση του παλαιότερου σε λειτουργία σχολείου της Ελλάδας, στην Ύδρα, έχει ήδη δρομολογηθεί, καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δημοπράτηση των εργασιών.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, καθώς το Α΄ δημοτικό σχολείο κατασκευάστηκε το 1780 και λειτούργησε ως σχολείο από το 1880. Επειδή έχει χαρακτηριστεί μνημείο, οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και απαιτούν ιδιαίτερη προσπάθεια και συντονισμό, με προϋπόθεση τον σεβασμό στον παραδοσιακό οικισμό της Ύδρας.

Το έργο αφορά σε εργασίες επισκευής και συντήρησής του, ώστε να παραμείνει κατάλληλο για χρήση και ασφαλές, καθώς πρόκειται να αντιμετωπισθούν σοβαρά προβλήματα, όπως η έντονη ρηγμάτωση του αρμολογήματος, που επιτρέπει την εισροή νερού στο εσωτερικό της τοιχοποιίας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 180.000 ευρώ, ενώ η χρηματοδότησή του θα γίνει από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπηπέρος, σε σχετικές δηλώσεις τόνισε πως το χρόνιο αίτημα του Δήμου, των κατοίκων και των διδασκόντων του νησιού υλοποιείται. «Με γνώμονα την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των παιδιών, καθώς και με σεβασμό στη παράδοση, προγραμματίζουμε και υλοποιούμε σημαντικά έργα που καθυστερούσαν πολλά χρόνια, όπως το εμβληματικό αυτό σχολείο.

Οφείλουμε να το συντηρήσουμε και να το παραδώσουμε ασφαλές, να συνεχίσει να φιλοξενεί στους χώρους και τις επόμενες γενιές της ιστορικής Ύδρας» ανέφερε ο κ. Χατζηπέρος.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER