Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017 15:52

«Πάμε παρέα!» με τα σεισμόπληκτα παιδιά της Βρίσας - Δράση κοινωνικής προσφοράς από τους προσκόπους

Γράφτηκε από την
«Πάμε παρέα!» με τα σεισμόπληκτα παιδιά της Βρίσας - Δράση κοινωνικής προσφοράς από τους προσκόπους

 

Τα παιδιά από ένα μικρό χωριό της Κέρκυρας, τη Στρογγυλή, αισθάνονται δίπλα στα παιδιά από ένα επίσης μικρό χωριό της Λέσβου, τη Βρίσα, που έζησαν την καταστροφή του χωριού τους κατά τον πρόσφατο σεισμό της 12ης Ιουνίου.

Οι πρόσκοποι του 10ου Συστήματος Κέρκυρας στη Στρογγυλή με τις μικρές τους δυνάμεις και με την ευγενική υποστήριξη όλων των φορέων του χωριού τους όπως του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στρογγυλής «Ο Δημόδοκος», του Αθλητικού Ομίλου Ατρόμητος Στρογγυλής και του Νηπιαγωγείου Στρογγυλής, θα «πάνε παρέα» στο σχολείο με τους συμμαθητές τους από τη Βρίσα μέσα από μια ξεχωριστή δράση κοινωνικής προσφοράς με παιδαγωγικό χαρακτήρα. Περιλαμβάνει τη συγκέντρωση χρήσιμου σχολικού υλικού όπως τετράδια, μολύβια, στυλό, γόμες, ξύστρες, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, μπλοκ σημειώσεων και ζωγραφικής, χάρακες, κασετίνες, σχολικές τσάντες, κ.ά.

Το υλικό αυτό σε συνεργασία με τους προσκόπους της Λέσβου θα προσφερθεί στη σχολική κοινότητα της Βρίσας πιθανότατα την ημέρα του αγιασμού τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου ή όποτε αυτός γίνει, με αγάπη και με τις καλύτερες ευχές για μια καλή και αποδοτική σχολική χρονιά.

Ας σημειωθεί ότι μετά από έναν αιώνα, το ιστορικό Δημοτικό Σχολείο της Βρίσας κατέρρευσε στη διάρκεια του μεγάλου σεισμού τον Ιούνιο και η μαθητική Κοινότητα του Κολλεγίου Αθηνών-Ψυχικού ανέλαβε, σε βάθος χρόνου την ανακατασκευή του κτιρίου και την εξασφάλιση της υλικοτεχνικής υποδομής για την επαναλειτουργία του. Ως τότε, και από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, το Δημοτικό Σχολείο θα επαναλειτουργήσει για τα περίπου 60 παιδιά του χωριού σε ειδικά εξοπλισμένες προκατασκευασμένες αίθουσες.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν την προσπάθεια έχουν τη δυνατότητα από αύριο 1 Αυγούστου έως και τις 5 Σεπτεμβρίου να προσφέρουν υλικό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν στο 6937669095 (Εύη Αναστασίου, Αρχηγό 10ου Συστήματος Προσκόπων Κέρκυρας) ή με την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου στο τηλέφωνο 6932408758, ηλεκτρονική διεύθυνση stratisbalaskas@gmail.com.


NEWSLETTER