Σάββατο, 05 Αυγούστου 2017 09:53

Χαλκιδική: Ακυβέρνητο ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε στη Ν. Σκιώνη

Γράφτηκε από την

Ακυβέρνητο στη θάλασσα, λόγω μηχανικής βλάβης και αδυναμίας χρήσης των ιστίων του εξαιτίας της άπνοιας, έμεινε χθες βράδυ, το σκάφος «Αρκτούρος», στα έξι ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ν. Σκιώνης.

Στο σκάφος επέβαινε ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος ενημέρωσε το λιμενικό στα Νέα Μουδανιά, και μια γυναίκα.

Σε συνδρομή τους έσπευσαν ένα περιπολικό του λιμενικού και ένα ακόμη σκάφος, το «Όλιβ-Ποπάυ», που εντόπισε το «Αρκτούρος» με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και το ρυμούλκησε στο λιμένα Νέας Σκιώνης.

Από την τοπική λιμενική αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Διάσωση κολυμβητή απο το λιμενικό

Επιχείρηση για τη διάσωση ενός τριανταεπτάχρονου αλλοδαπού κολυμβητή, ο οποίος βρέθηκε σε δυσχερή θέση και χρειαζόταν βοήθεια, πραγματοποιήθηκε χθες από λιμενικούς στην Ιερισσό, Χαλκιδικής, στη θέση Κακούδια. Μετά από ενημέρωση του απο πολίτη, το λιμενικό - ακτοφυλακή έσπευσε με περιπολικό όχημα και σκάφος περισυνέλεξε τον αλλοδαπό κολυμβητή καλά στην υγεία του και τον μετέφερε στο λιμάνι της Ιερισσού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ