Κυριακή, 06 Αυγούστου 2017 17:40

Νέος πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών ο Μανώλης Κουγιουμτζής

Γράφτηκε από την

Νέος πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών εξελέγη ο Ρεθεμνιώτης Μανώλης Κουγιουμτζής, με καταγωγή από τα Λειβάδια Μυλοποτάμου.

Κατά τις αρχαιρεσίες του συμβουλίου που πραγματοποιήθηκαν στο Ρέθυμνο, ο κ. Κουγιουμτζής αναλαμβάνει για τρία χρόνια την προεδρία του Παγκόσμιου Συμβουλίου, που ιδρύθηκε το 2005 ως το ανώτατο όργανο όλων των Κρητικών της διασποράς.

Πρόκειται για τον 52χρονο πρόεδρο της Ένωσης Κρητών Μονάχου, επιχειρηματία στον κλάδο του επισιτισμού, ο οποίος έχει πολύ ενεργή συμμετοχή στα δρώμενα των Κρητικών της Διασποράς ανά τον κόσμο.

Χαρακτηρίζεται ως ένας συνετός άνθρωπος με προσανατολισμό στη διάδοση τόσο του κρητικού πνεύματος όσο και της διάσωσης των ηθών και των εθίμων που οι Κρήτες ανά τον κόσμο προσπαθούν στις χώρες όπου κατοικούν και δραστηριοποιούνται να διατηρήσουν ζωντανά.

Πέμπτος κατά σειρά πρόεδρος ο κ. Κουγιουμτζής στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών και από σήμερα ξεκινάει το έργο του μεταξύ άλλων να καταφέρει να διανθίσει τις σχέσεις των ομογενών Κρητών με την ιδιαίτερη πατρίδα τους αλλά και να διατηρήσει τους δεσμούς με την τοπική αυτοδιοίκηση του συνόλου του νησιού, όπως και τις σχέσεις με τις ανά την Ελλάδα Κρητικές Ενώσεις και Αδελφότητες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ