Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2017 14:48

Πρωτοβουλία για τη δημιουργία παγκόσμιας ομοσπονδίας ομογενών Ιονίων Νήσων

Γράφτηκε από την
Πρωτοβουλία για τη δημιουργία παγκόσμιας ομοσπονδίας ομογενών Ιονίων Νήσων

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ, «την πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρου Γαλιατσάτου, να συνδέσει τις οργανώσεις των αποδήμων των νησιών του Ιονίου Πελάγους σε μία παγκόσμια ομοσπονδία των αποδήμων τους».

Σε δήλωσή του, μετά τη συνάντηση εργασίας με τον κ. Γαλιατσάτο, που πραγματοποιήθηκε στο Αργοστόλι, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων Κεφαλλήνων και Ιθακησίων, ο κ. Κουίκ τόνισε πως «η συνένωση της Διασποράς από Κέρκυρα, Παξούς, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο, ακόμα και τα Κύθηρα, αν και ουσιαστικά υπάγονται στον Πειραιά, θα δυναμώσει τη φωνή τους, όπως συμβαίνει με τους απόδημους της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου, της Θράκης κ.λπ.».

Σε αυτό το πλαίσιο, διαβεβαίωσε πως το υπουργείο Εξωτερικών, με μοχλό τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, θα συνδράμει πολλαπλά στην εδραίωση του θεσμού της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας των Ιονίων Νήσων, τόσο ως προς τη διεξαγωγή του 1ου διεθνούς συνεδρίου τους, αλλά και επιπλέον, παρέχοντας φιλοξενία σε παιδιά της ομογένειας με καταγωγή από τα Ιόνια Νησιά (10 από κάθε νησί) ηλικίας 18 έως 28 ετών, προκειμένου να ξεναγηθούν και να γίνουν κοινωνοί της ιστορίας του τόπου των γονέων τους ή των παππούδων τους. «Επανειλημμένα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, είχε εκφράσει την πολιτική της συνένωσης δυνάμεων στο ομογενειακό πεδίο που βοηθάει πολλαπλά και την πατρίδα και τους ίδιους», σημείωσε καταληκτικά ο υφυπουργός Εξωτερικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER