Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017 15:01

Το τελευταίο αντίο στην Αρλέτα

Γράφτηκε από την
Το τελευταίο αντίο στην Αρλέτα

Το τελευταίο αντίο στην Αρλέτα, που σημάδεψε με τα τραγούδια της τη νεότερη μουσική ιστορία της χώρας, είπαν σήμερα συγγενείς και φίλοι, οι οποίοι παραβρέθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε σε ατμόσφαιρα βαθιάς οδύνης, που εκδηλώθηκε, είτε μέσα από τα λόγια αγαπημένων της προσώπων, είτε με χειροκροτήματα και, φυσικά, μουσική.

Λόγια αγάπης εξέφρασε, μεταξύ άλλων, και ο τραγουδιστής Γιώργης Χριστοδούλου, στενός της φίλος: «Η Αρλέτα ήταν ένας άνθρωπος που μνημόνευε πάντα τους δασκάλους της και όσα της έμαθαν. Τη γνώρισα το 1986, δεν είχε κανένα λόγο να δώσει σημασία σε ένα παιδί του δημοτικού και από τα πρώτα πράγματα που μου είπε, και το επαναλάμβανε συνεχώς, ήταν ότι κάποιες φορές οικογένειά μας δεν είναι αυτή που γράφουν τα χαρτιά μας».

«Ο πολιτισμός μας έχει και τις δικές σου πινελιές στο κάδρο του. Οι συνάδελφοί σου, τραγουδιστές, συνθέτες, στιχουργοί και ο λαός μας σε αποχαιρετούν. Η ανάμνησή σου θα είναι πάντα φωτεινή, γεμάτη καλοσύνη και φως» ανέφερε στον επικήδειο λόγο του ο εκπρόσωπος της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδας.

Το φέρετρο έφερε πάνω την αγαπημένη της κιθάρα, στολισμένη με λουλούδια, η οποία, μαζί με τη σορό της, μετά το τέλος της ακολουθίας μεταφέρθηκαν με ειδικό αυτοκίνητο (σύμφωνα με πληροφορίες η σορός της θα αποτεφρωθεί). Εκεί, έξω από το νεκροταφείο, ακόμα μια συγκινητική «πινελιά» προστέθηκε: Η τραγουδίστρια Γιώτα Γιάννα αποχαιρέτισε υπό τους ήχους της φυσαρμόνικας την ξεχωριστή καλλιτέχνιδα. Όταν ρωτήθηκε, εξήγησε ότι πριν από δυο χρόνια, όταν η Αρλέτα είχε πάει σπίτι της να τραγουδήσουν, την είχε παρακαλέσει την επόμενη φορά να φέρει τη φυσαρμόνικά της. «Της το υποσχέθηκα, αλλά μας έφυγε, γι΄ αυτό το έκανα τώρα, με πολύ αγάπη, σεβασμό και υπόκλιση» είπε η κ. Γιάννα.

Το τραγούδι «Τα ήσυχα βράδια» που σιγοτραγουδήθηκε από τους παραβρισκόμενους και τα χειροκροτήματα συμπλήρωσαν την εικόνα της βαθιάς συγκίνησης.

Μεταξύ αυτών που παραβρέθηκαν στο Α' Νεκροταφείο ήταν η στιχουργός Σάννυ Μπαλτζή, οι τραγουδιστές Κώστας Κάραλης, Πένυ Ξενάκη και Κρίστυ Στασινοπούλου, η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη, ο ποιητής και στιχουργός Μάνος Ελευθερίου, ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας, ο πρόεδρος του κόμματος «Το Ποτάμι» Σταύρος Θεοδωράκης, ο παρουσιαστής Αλέξης Κωστάλας και ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Στέφανα έστειλαν, μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η διοίκηση της ΕΡΤ, ο Γιάννης Σπανός, η Χαρούλα Αλεξίου, η Ντόρα Μπακοπούλου, η Feelgood Records κ.α.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER