Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017 20:55

Συνεδρίασε το νέο ΔΣ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων

Γράφτηκε από την
Συνεδρίασε το νέο ΔΣ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε στις 24 Αυγούστου το νέο Δ.Σ. του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠ), παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου, η οποία έθεσε τις προτεραιότητες του ΥΠΠΟΑ σε σχέση με τον φορέα.

«Το ΥΠΠΟΑ επιθυμεί να δώσει νέο πνεύμα, ώθηση και δυναμική ώστε να ξεπεραστούν καθυστερήσεις και αναποτελεσματικότητα στο ΤΑΠ, με έμφαση στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων του, όπως: επιτάχυνση των διαδικασιών για την εγκατάσταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και ηλεκτρονικών πωλήσεων.

Εκσυγχρονισμό των μεθόδων φύλαξης. Εύρυθμη ποιοτική και σταδιακή λειτουργία των κυλικείων σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας.

Αναδιοργάνωση κι εμπλουτισμό των πωλητηρίων του ΤΑΠ με εξειδικευμένα κατά τόπους μουσειακά αντίγραφα, αντικείμενα, όπως και με ενημερωμένες εκδόσεις» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στη νέα σύνθεση του ΤΑΠ πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο Ορέστης Βαβατσιούλας, δρ.αρχιτέκτων μηχανικός, τέως Δ/ντης στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς και Κυκλάδων. Και μέλη οι: Ελένη Ανδρίκου (δρ. Αρχαιολογίας, προϊσταμένη τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων- Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής), Αναστασία Κιούση (αρχαιολόγος, Msc, δρ. ΕΜΠ Προστασία Μνημείων), Αλεξάνδρα Παπαθανασίου (Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ, Msc, Υπάλληλος ΕΥΣΕ/ΕΑΣ, υπουργείο Ανάπτυξης), Ευάγγελος Πολίτης-Στεργίου (Δρ. Ανθρωπογεωγραφίας, ομ. καθ. ΣΔΟ ΤΕΙ Δ.Ε.), Πανωραία Σπηλιοπούλου (δικηγόρος), Ιωάννης Τσαμποδήμος (πτυχιούχος Πληροφορικής, προϊστάμενος τμήματος Πληροφοριακών Συστημάτων της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΥΠΠΟΑ).

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER