Κυριακή, 08 Οκτωβρίου 2017 12:56

Πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Ισλανδία ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Γράφτηκε από την
Πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Ισλανδία ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Ισλανδία θα πραγματοποιήσει από τις 12 έως τις 15 Οκτωβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ως επίσημος προσκεκλημένος και κύριος ομιλητής στο Διεθνές Συνέδριο του Αρκτικού Κύκλου (Arctic Circle), σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολις Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Ισλανδία θα ξεκινήσει το απόγευμα της Πέμπτης 12 Οκτωβρίου 2017, όπου θα γίνει επίσημη υποδοχή του στο αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ και θα ακολουθήσει δείπνο στην Λουθηρανική Επισκοπή του Ρέικιαβικ. Την επομένη, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, θα παρακολουθήσει την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου του Αρκτικού Κύκλου, την εισήγηση του διοργανωτή του συνεδρίου και πρώην Προέδρου της Ισλανδίας Olafur Ragnar Grimsson και τον χαιρετισμό του πρωθυπουργού της χώρας Bjarni Benediktsson. Την ίδια ημέρα έχει καθοριστεί κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισλανδίας, η εισήγηση του στο συνέδριο του Αρκτικού Κύκλου και δείπνο προς τιμήν του στη Ρωμαιοκαθολική Επισκοπή της Ισλανδίας.

Το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου, ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί το ιστορικό πνευματικό κέντρο Skálholt της Λουθηρανικής Εκκλησίας, θα απευθύνει χαιρετισμό στο σεμινάριο που διοργανώνει το Ινστιτούτο Sigurbjörn Einarsson (Ισλανδικό Ινστιτούτο Θρησκευμάτων και Συμφιλίωσης), θα επισκεφθεί τον χώρο όπου θα ανεγερθεί ο νέος Ρωσικός Ναός του Πατριαρχείου Μόσχας και θα παραστεί στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του η Ρωσική Πρεσβεία στην Ισλανδία. Την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017, θα χοροστατήσει στο ναό Hallgrímskirkja, θα παραστεί σε εκδήλωση που διοργανώνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών σε συνεργασία με τη Λουθηρανική Εκκλησία της Ισλανδίας και τους τοπικούς εκκλησιαστικούς και πολιτειακούς φορείς, θα παραστεί σε γεύμα που θα παραθέσει στην Προεδρική Κατοικία Bessastadir προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Ισλανδίας Guðni Th. Jóhannesson και το απόγευμα της ιδίας θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη.

Η Ισλανδία είναι νησιωτική χώρα της βόρειας Ευρώπης στο Βόρειο Ατλαντικό ωκεανό. Βρίσκεται ανάμεσα στη Γροιλανδία, τη Σκωτία, τις Νήσους Φερόες και τη Νορβηγία. Ο πληθυσμός της είναι 330.000 κάτοικοι και πρωτεύουσά της το Ρέικιαβικ. Η Ισλανδία είναι το 18ο νησί σε έκταση στον κόσμο, και το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη μετά την Μεγάλη Βρετανία. Η Ισλανδία έχει περίπου 333.000 κατοίκους. Η επικρατούσα θρησκεία είναι η Χριστιανική και οι Χριστιανοί αποτελούν το 80% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER