Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 22:26

Προφυλακίστηκε το σατανικό ζευγάρι για τη δολοφονία του γιατρού στη Σητεία

Γράφτηκε από την
Προφυλακίστηκε το σατανικό ζευγάρι για τη δολοφονία του γιατρού στη Σητεία

Ο 37χρονος δράστης ισχυρίστηκε ότι ο γιατρός είχε μάθει για τη σχέση τους και του είχε στείλει ένα απειλητικό ηλεκτρονικό μήνυμα. Η σύζυγος του γιατρού προσπάθησε μάταια να πείσει τον ανακριτή ότι δεν γνώριζε τίποτα για το έγκλημα.

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης και η 38χρονη σύζυγος του θύματος, μετά την απολογία της στον ανακριτή για την υπόθεση της δολοφονίας του 62χρονου καρδιολόγου στη Σητεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος δράστης του εγκλήματος εμφανίστηκε με σκυμμένο το κεφάλι λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι στον ανακριτή Λασιθίου, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του κ. Γιάννη Μανδελένη ο οποίος να σημειωθεί ότι ορίστηκε αυτεπάγγελτα από την πολιτεία καθώς κανείς δικηγόρος δεν αναλάμβανε την υπεράσπιση του ζευγαριού των εραστών.

Στη διάρκεια της δίωρης απολογίας του, ο αστυνομικός από τη Βουλγαρία παραδέχθηκε ότι διατηρούσε επί έναν χρόνο ερωτική σχέση με την 38χρονη ομοεθνή του και σύζυγο του δολοφονημένου γιατρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς ισχυρίστηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών ότι ο 62χρονος καρδιολόγος -που φέρεται να γνώριζε για την εξωσυζυγική σχέση- τού είχε απειλητικό γραπτό μήνυμα στο κινητό, απειλώντας τον ίδιο αλλά και το παιδί του  που ζει στη Βουλγαρία. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το μήνυμα εστάλη στις 14 του περασμένου Αυγούστου.

Το γεγονός αυτό ήταν που "τρομοκράτησε" τον 37χρονο, όπως ισχυρίστηκε, και πήρε την απόφαση να σκοτώσει τον άνδρα της γυναίκας που είχε αγαπήσει παράφορα.

Παράλληλα, ανέλαβε πλήρως την ευθύνη των πράξεων του δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι μόνος του σχεδίασε και πραγματοποίησε τη δολοφονία του Χριστόδουλου Καλαντζάκη, χωρίς να έχει καμία συμμετοχή η 38χρονη σύζυγος του θύματος.

Αμέσως μετά την απολογία του, ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε και η χήρα Καλαντζάκη, συνοδευόμενη από τη δικηγόρο που ορίστηκε επίσης αυτεπάγγελτα.

Δεν κατάφερε όμως να πείσει τις ανακριτικές αρχές και τελικά κρίθηκε και εκείνη προφυλακιστέα. Η ίδια ανέφερε ενώπιον του ανακριτή ότι είναι αθώα και ότι δεν έχει καμία σχέση με τον σχεδιασμό και τη δολοφονία του συζύγου της.

Πλέον αναμένεται να ξεκινήσουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για το τι μέλλει γενέσθαι με το ανήλικο παιδί της 38χρονης, το οποίο για την ώρα παραμένει υπό τη φροντίδα της γιαγιάς του, δηλαδή της μητέρα της συλληφθείσας.

Λίγο νωρίτερα, ο δικηγόρος του 37χρονου αστυνομικού μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι τα κίνητρα της πράξης του ερευνώνται, ωστόσο δεν θέλησε να αναφερθεί στις πληροφορίες για το απειλητικό μήνυμα που -σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο αστυνομικός από τη Βουλγαρία- τού απέστειλε το θύμα.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER