Κυριακή, 05 Νοεμβρίου 2017 12:10

Πάτρα: Κρούσματα ψώρας σε μετανάστες στα παλιά εργοστάσια της παραλιακής

Γράφτηκε από την
Πάτρα: Κρούσματα ψώρας σε μετανάστες στα παλιά εργοστάσια της παραλιακής

Κρούσματα ψώρας έχουν διαπιστωθεί σε μετανάστες και πρόσφυγες που διαμένουν στα παλιά εργοστάσια της ΑΒΕΞ και του Λαδόπουλου, στην παραλιακή της Πάτρας, απέναντι από το νέο λιμάνι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει λάβει ο Δήμος Πατρέων, ο οποίος και κινητοποιήθηκε.

Χθες στα εργοστάσια όπου βρίσκουν κατάλυμα οι αλλοδαποί που προσπαθούν να περάσουν παράνομα στην Ιταλία, βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, για να δει τις συνθήκες διαμονής και υγιεινής που επικρατούν στους χώρους.

Το κλιμάκιο συνόδευε ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θεόδωρος Τουλγαρίδης, το οποίο κάλεσε ο ίδιος όπως είπε στο thebest.gr, μετά την ενημέρωση που είχε από τον ΔΟΜ (Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης) πως υπάρχουν κρούσματα ψώρας, ενώ εθελοντικές οργανώσεις που προσφέρουν υγειονομική φροντίδα σε πρόσφυγες και μετανάστες έχουν αναφέρει στον Δήμο ότι τα κρούσματα προσδιορίζονται στο 90% των ατόμων που έχουν εξεταστεί, όχι στο σύνολο αυτών που διαμένουν στα παλιά εργοστάσια. 

Χρειαζόμασταν βοήθεια γι΄αυτό και ο Κοινωνικός Τομέας κάλεσε το ΚΕΕΛΠΝΟ. Θέλουμε να κάνουμε κάτι ουσιαστικό στο θέμα της περίθαλψης, αναφέρει στο thebest.gr o κ. Τουλγαρίδης.


NEWSLETTER