Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 14:24

Δήμος Μάνδρας: "Οι πολίτες να μην πίνουν νερό πριν τους ελέγχους"

Γράφτηκε από την

Την προσοχή στους πολίτες να μην πίνουν νερό, πριν διεξαχθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την καταλληλότητα του εφιστά ο δήμος Μάνδρας, αν και αποκαταστάθηκαν νωρίτερα (γύρω στις 10 το πρωί) τα προβλήματα στο μισό δίκτυο ύδρευσης του δήμου .

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της δημοτικής Αρχής σύντομα όλο το δίκτυο θα είναι ξανά λειτουργικό.

Εν τω μεταξύ 12 κλιμάκια μηχανικών της περιφέρειας από το πρωί καταγράφουν τις ζημιές σε επιχειρήσεις και τον επαγγελματικό τους εξοπλισμό. Έως τώρα αρκετές επιχειρήσεις στην περιοχή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Επίσης, 120 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και των φορέων του βρίσκονται στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία και πραγματοποιούν αυτοψίες.

Οι αυτοψίες σε κτήρια θα πραγματοποιηθούν από μεικτά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και της Περιφέρειας, ωστόσο για να ξεκινήσουν θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η άντληση υδάτων και να ολοκληρωθούν οι έρευνες για αγνοούμενους.

Διάθεση 5.000 λίτρων εμφιαλωμένου νερού "ΙΟΛΗ" στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία 

Τη διάθεση 5.000 λίτρων εμφιαλωμένου νερού "ΙΟΛΗ" στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Συγκεκριμένα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, έχοντας λάβει γνώση του οξύτατου προβλήματος υδροδότησης στις περιοχές της Δυτικής Αττικής που επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, παρέδωσε σήμερα 5.000 λίτρα εμφιαλωμένο νερό ΙΟΛΗ στο Δήμο Νέας Περάμου, για να διανεμηθούν στους κατοίκους που έχουν ανάγκη.

Η κίνηση αυτή είναι ένα πρώτο βήμα ανταπόκρισης στις ανάγκες των πληγέντων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία εξετάζει περαιτέρω δράσεις και βρίσκεται στη διάθεση της Πολιτείας, για οποιασδήποτε περαιτέρω ενίσχυση χρειαστεί στην αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών που βιώνουν οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής.

Τρόφιμα και εμφιαλωμένο νερό από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας στους πλημμυροπαθείς

Τρόφιμα και εμφιαλωμένο νερό θα στείλει άμεσα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας στους πλημμυροπαθείς, ανταποκρινόμενο στο αίτημα των δημάρχων των πληγέντων περιοχών για παροχή βοήθειας.

«Μοναδικό μέλημα Πολιτείας και αρμόδιων φορέων, πρέπει να είναι η συντονισμένη προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί η καταστροφή που έπληξε τους κατοίκους της περιοχής. Δυστυχώς, κανείς δεν μπορεί να φέρει πίσω τους ανθρώπους που χάθηκαν. Έχουμε υποχρέωση, όμως, να συνεισφέρουμε προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκτακτη κατάσταση και κυρίως να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθεί ποτέ ανάλογη τραγωδία» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωσή του Επιμελητηρίου.

Το Επιμελητήριο δηλώνει ότι δεσμεύεται πως εκτός από τα τρόφιμα και τα νερά που θα προσφέρει άμεσα, θα σταθεί με όλες του τις δυνάμεις δίπλα στους κατοίκους και τους επαγγελματίες των πληγέντων περιοχών, προκειμένου να σταθούν ξανά στα πόδια τους και να στήσουν ξανά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τους.

 

Δράσεις των ΕΛΠΕ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις πλημμύρες

Καύσιμα, αυτοκίνητα και είδη πρώτης ανάγκης διέθεσε ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) για την κάλυψη των αναγκών στη Δυτική Αττική, ενώ εργαζόμενοι του ομίλου συνεισέφεραν επιπλέον εθελοντικά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τη θεομηνία.

Όπως γνωστοποίησαν σήμερα τα ΕΛΠΕ:

- Σε πρώτη φάση, ήδη, διατέθηκαν αυτοκίνητα από τα Διυλιστήρια Ασπροπύργου και Ελευσίνας για τις μεταφορές κατοίκων και αγαθών στις πληγείσες περιοχές. Επίσης, χορηγήθηκε ποσότητα καυσίμων για τη κίνηση των μηχανημάτων του δήμου.

- Για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών διανεμήθηκαν νερό, τρόφιμα και κλινοσκεπάσματα.

- Κλιμάκιο των ΕΛΠΕ θα συναντηθεί άμεσα με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, για να συζητηθούν επιπλέον δράσεις, στις οποίες θα συνδράμει ο όμιλος.

Τέλος, οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του ομίλου ΕΛΠΕ εκφράζουν τα συλλυπητήρια και τη βαθιά θλίψη τους στις οικογένειες των θυμάτων από τη θεομηνία στη Δυτική Αττική.

Ομαλοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων σε Κερατσίνι και Πέραμα

Ομαλοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων σε Κερατσίνι και Πέραμα, μετά τα προβλήματα που προκλήθηκαν το πρωί από τη νεροποντή.

Όπως έγινε γνωστό από την τροχαία, πριν από λίγο αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα, καθώς και στη Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι, όπου υπήρχε εκτεταμένη συσσώρευση υδάτων από την ισχυρή βροχόπτωση με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οχήματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ