Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 21:07

Άφησαν 7 γατάκια σε μια γατοφόρο έξω από σπίτι φιλόζωης - Δείτε πώς σώθηκαν τα 6 από αυτά (βίντεο & φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Άφησαν 7 γατάκια σε μια γατοφόρο έξω από σπίτι φιλόζωης - Δείτε πώς σώθηκαν τα 6 από αυτά (βίντεο & φωτογραφίες)

 

Ένα συγκινητικό βίντεο από τη διάσωση 6 μελών μιας γατο-οικογένειας (το 7ο, δυστυχώς, δεν τα κατάφερε) βρήκαμε στη facebook σελίδα του σωματείου εθελοντών φιλόζωων SCARS - Second Chance Animal Rescue Society, που δραστηριοποιείται στα Νότια Προάστια της Αθήνας. 

Πρόκειται για 7 γατάκια που κάποιος στοίβαξε σε μια γατοφόρο και τα άφησε έξω από το σπίτι εθελόντριας του σωματείου. Εκείνη, φυσικά, τα πήρε στο σπίτι της, τα φρόντισε, τα τάισε και ουσιαστικά τους έσωσε τη ζωή. Μόνο ένα από τα επτά γατάκια δεν τα κατάφερε, αφού ήταν το πιο άρρωστο και ταλαιπωρημένο από όλα. 

Δείτε το βίντεο με την ιστορία τους:

Οι ιστορία του όπως την περιγράφουν οι εθελοντές του σωματείου SCARS - Second Chance Animal Rescue Society

Έτσι μας τα άφησαν, μέσα σε ένα κουτί και τα εφτά, να μην μπορούν να κουνηθούν σχεδόν όπως ήταν στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, μέσα στις διάρροιες, τις τσίμπλες, και την βρώμα, σχεδόν τυφλά και νηστικά ποιος ξέρει από πότε.

Πώς βρήκε κάποιος 7 γατιά σε διαφορετικές ηλικίες, όλα με τα ίδια συμπτώματα θα παραμείνει άγνωστο. Για τον Ρούφους ήταν ήδη πολύ αργά, προσπαθήσαμε να τον βοηθήσουμε να ανακάμψει, αλλά πέθανε δύο ημέρες μετά στο κτηνιατρείο.

Η υπόλοιπη οικογένεια προσπαθεί να συνέλθει. Είναι γατάκια θλιμμένα και μαζεμένα, ακόμα και τώρα που είναι καλύτερα και νιώθουν καλύτερα, έχουν μια συστολή, λες και δεν ξέρουν τι να κάνουν και πως να συμπεριφερθούν, τώρα που είναι χορτάτα και ζεστά και υγιή.

Να είναι οικογένεια; Να μην είναι; Και να μην είναι, γίνανε άθελά τους πριν λίγες μέρες, έτσι όπως στοιβάχτηκαν και τα εφτά μέσα σε μια κούτα και πετάχτηκαν έξω από μια πόρτα. Το ένα το πορτοκαλάκι μας, ο Ρούφους, «ταξίδεψε» μια μέρα μετά. Ήταν το πιο άρρωστο και το πιο θλιμμένο από όλα. Και τα υπόλοιπα έμειναν πίσω, να ζήσουν αυτά τη ζωή που δεν πρόλαβε να ζήσει ο αδερφός τους. Τρώνε σαν να μην υπάρχει αύριο, και άρχισαν να παίζουν και με παιχνίδια. Περιμένουν και τα έξι πίσω από την πόρτα πώς και πώς, μέχρι να μπει η εθελόντρια του σωματείου SCARS - Second Chance Animal Rescue Society και να γεμίσει λίγο η ημέρα τους με αυτό που τους έχει λείψει περισσότερο από όλα, αγάπη.

Σχετικά με το σωματείο SCARS - Second Chance Animal Rescue Society 

ποιοι είμαστε: ξεκινάμε ως μια παρέα εθελοντών με εμπειρία, αγάπη και σεβασμό στα ζώα και τα δικαιώματα τους, μέσα στο αστικό περιβάλλον. Είμαστε οι γείτονες, οι συνάδελφοι, άνθρωποι της διπλανής πόρτας που έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας λίγο πιο ανοιχτά στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων.

τι δεν είμαστε: δεν είμαστε σωματείο που αποτελείται από υπαλλήλους, αλλά από εθελοντές. Δεν έχουμε καταφύγια και χώρους στέγασης/φιλοξενίας ζώων. Για εμάς, ο χώρος του σπιτιού μας είναι ο χώρος που προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα έκτακτα περιστατικά που προκύπτουν.

Δείτε εδώ πώς μπορείτε να βοηθήσετε το σωματείο SCARS - Second Chance Animal Rescue Society 


NEWSLETTER