Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017 19:30

3,25 εκατ. ευρώ για έργα αστικής ανάπλασης σε Μυτιλήνη και Χίο

Γράφτηκε από την
3,25 εκατ. ευρώ για έργα αστικής ανάπλασης σε Μυτιλήνη και Χίο

Δυο έργα αστικής ανάπλασης, προϋπολογισμού 3,25 εκατ. ευρώ, ενέταξε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

Πρόκειται για τα έργα: ανάδειξη και βελτίωση της επισκεψιμότητας του Κάτω Κάστρου Μυτιλήνης, προϋπολογισμού 1,7 εκατομμυρίων ευρώ και ολοκληρωμένο σύστημα οργάνωσης, διαχείρισης και ελέγχου της κυκλοφορίας και της στάθμευσης της πόλης της Χίου, προϋπολογισμού 1.545.502,75 ευρώ.

Το πρώτο έργο αφορά στην ανάπλαση της περιοχής του Κάτω Κάστρου Μυτιλήνης, με στόχο τη συνολική αναβάθμιση της περιοχής. Δικαιούχος είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου.

Το δεύτερο έργο αφορά στη δημιουργία του βασικού στρατηγικού κέντρου για τη διαχείριση της κυκλοφορίας στην πόλη της Χίου, με τρόπο ώστε να είναι δυνατόν να δίνονται οι αναγκαίες πληροφορίες και μέτρα για την ορθή και αποτελεσματική κίνηση εντός του αστικού ιστού. Δικαιούχος είναι ο Δήμος Χίου.

Όπως δήλωσε η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, «η αναβάθμιση των αστικών κέντρων αποτελεί προϋπόθεση τόσο για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής, όσο και για τη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης ιδίως στον τουριστικό και πολιτιστικό τομέα. Αξιοποιούμε τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και διοχετεύουμε πόρους για να μπορέσουν να υλοποιηθούν έργα στην  κατεύθυνση αυτή».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER