Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 12:50

Νέες συλλήψεις μελών εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών

Γράφτηκε από την

Τα στοιχεία 26 ακόμη μελών της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που εισήγαγε, νόθευε και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην Ελληνική Επικράτεια, ταυτοποιήθηκαν από ύστερα από επίμονη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση χθες, στα Διαβατά, τον Εύοσμο και τον Δενδροπόταμο, συνελήφθησαν 18 από τα 26 άτομα, δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων. Οι δεκαοκτώ θα οδηγηθούν στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

Τη συγκεκριμένη πολυμελή εγκληματική οργάνωση άρχισαν να ξηλώνουν οι αστυνομικοί, τον περασμένο Ιούλιο, όταν είχαν συλλάβει 10 άτομα, ύστερα από οργανωμέν η επιχείρηση,μεταξύ των οποίων και ένα 42χρονο που εκτιμάται ότι διύθυνε την οργάνωση.

Όπως είχε προκύψει από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης είχαν ενωθεί τουλάχιστον από τα μέσα Οκτωβρίου του 2016, έχοντας συγκεκριμένη ιεραρχία, δομή και δράση, με σκοπό την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια, την νόθευσή τους και την περαιτέρω διακίνησή τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ