Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 11:30

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών

Γράφτηκε από την
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών

Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, πέτυχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, χθες το μεσημέρι, με την εξάρθρωση συμμορίας που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών, εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Οι αστυνομικοί, σε συνεργασία με την Υπηρεσία DEA Αθηνών και αρμόδιες Αρχές της Σερβίας, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση, συνέλαβαν χθες σε περιοχή της Πρέβεζας, πέντε άτομα (τέσσερις αλλοδαποί και ένας Έλληνας), ηλικίας 47, 50, 57, 44 και 47 ετών αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε αποθηκευτικό χώρο εταιρείας σε περιοχή της Πρέβεζας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ταξιδιωτικός σάκος που περιείχε 24 δέματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 26 κιλών και 677 γραμμαρίων.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο σπίτια και σε χώρους της εταιρείας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων, το χρηματικό ποσό των (4.780) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών, το ποσό των (616) λέβα Βουλγαρίας, εννέα κινητά τηλέφωνα και δώδεκα πακέτα σύνδεσης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 256 νάιλον συσκευασίες και τέσσερα ρολά μονωτικής ταινίας.

Επίσης, κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν, από τα μέλη της συμμορίας, ως μέσα διευκόλυνσης κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συμμορίας και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER