Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 19:40

Ελεύθερη με χρηματική εγγύηση η 22χρονη που κατηγορείται για παιδοκτονία

Γράφτηκε από την
Ελεύθερη με χρηματική εγγύηση η 22χρονη που κατηγορείται για παιδοκτονία

Ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης αφέθηκε, μετά την απολογία της, η 22χρονη κατηγορούμενη για παιδοκτονία.

Η σπουδάστρια, που παρέδωσε υπόμνημα στην ανακρίτρια της υπόθεσης, απολογήθηκε από την κλινική όπου νοσηλεύεται και με τη σύμφωνη γνώμη τής δικαστικής λειτουργού και του αρμόδιου εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Επιβλήθηκε, επίσης, χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.

«Άφησα το μωρό στο δίχτυ, απόλυτα σίγουρη πως δεν θα πάθει τίποτα και ανέμενα να φύγει η μητέρα μου από το σπίτι για να πάρω το παιδί και να πάμε σε ένα νοσοκομείο» αναφέρει η 22χρονη στο απολογητικό υπόμνημά της

«Δεν θα αργούσε η επιστροφή της μητέρας μου στο σπίτι. Δεν ηξερα τι θα επρεπε πλεον να κανω. Ανοιξα το παραθυρο και τη μπαλκονοπορτα του δωματιου μου και αφησα το μωρο να πεσει επανω σε ενα διχτυ, που γνωριζα οτι υπαρχει ακριβως απο κατω, στον ακαλυπτο χωρο της πολυκατοικιας μου, ενω ημουνα απολυτα σιγουρη οτι δεν προκειται να παθει τιποτα το μωρο μου».

Συναισθήματα φόβου, ντροπής, σύγχυσης και πανικού περιγράφει στο απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε στην ανακρίτρια της υπόθεσης η νεαρή κατηγορούμενη για παιδοκτονία, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με όρους και χρηματική εγγύηση μετά την απολογία της. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, ήταν πεπεισμένη ότι αν έλεγε στην μητέρα της ότι είναι έγκυος, εκείνη θα νευρίαζε μαζί της και θα την προέτρεπε να κάνει έκτρωση. Έτσι, αποφάσισε να κρύψει το γεγονός με σκοπό, αφού γεννηθεί το παιδί, να το δώσει για υιοθεσία σε κάποια οικογένεια.

Η 22χρονη περιγράφει στο υπόμνημα της ότι γέννησε μόνη στη μπανιέρα του σπιτιού της, στη Νέα Σμύρνη, τρομοκρατημένη και προσπαθώντας να κάνει όσα είχε διαβάσει στο ίντερνετ για τον τοκετό. Σημειώνει, μάλιστα, ότι τη στιγμή που γεννούσε γύρισε για μερικά λεπτά η μητέρα της και για να μην καταλάβει κάτι προσποιήθηκε πως κάνει ντους: «Εκεινη την ωρα επεστρεψε η μητερα μου, η οποια, αφου καταλαβε οτι ημουν στο μπανιο, μου φωναξε για να μου πει οτι θα παει στη γιαγια μου και οτι θα επεστρεφε προσεχως για να παμε σε καποιες δουλειες που ειχαμε. Εζησα τον απολυτο πανικο εκεινη τη στιγμη. Ο χρονος μου τελειωνε...».

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER