Δευτέρα, 21 Μαϊος 2018 19:12

Λαμπρός εορτασμός της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Κύθηρα

Γράφτηκε από την
Λαμπρός εορτασμός της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Κύθηρα

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε, σήμερα Δευτέρα 21 Μάϊου, σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά η 154η επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων με τη «Μητέρα» Ελλάδα, με πλήθος κόσμου, ντόπιους και τουρίστες, να παρακολουθούν τις εκδηλώσεις.

Στην Ζάκυνθο, την κυβέρνηση εκπροσώπησε η γενική γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρία Γιαννακάκη και παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λ. Νιοτόπουλος, o δημάρχος Π. Κολοκοτσάς και λοιπές αυτοδιοικητικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου.

Στην μαθητική παρέλαση, πήραν μέρος όλα τα σχολεία του νησιού και οι μαθητές καταχειροκροτήθηκαν από το πλήθος που είχε μαζευτεί στον πεζόδρομο της Αλεξάνδρου Ρώμα. Το πρωί έγινε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό η επίσημη δοξολογία για την Ένωση της Επτανήσου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κκ. Διονύσιος Δ΄ με το Ιερατείο της πόλης.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων και ακολούθως κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Πρωτεργάτη της Ένωσης, Κωνσταντίνου Λομβάρδου στο Διοικητήριο.

Στις 12.30 το μεσημέρι στο Μνημείο του Γιάννη Κλαυδιανού, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Φιολιτίου, έγινε επιμνημόσυνη δέηση για τον Ιωάννη Κλαυδιανό «Φιολιταίο» που κρεμάστηκε από τους 'Αγγλους προστάτες, μετά από τα γεγονότα του Υψόλιθου.

Στην Κεφαλονιά, στον εορτασμό της 21η Μαϊου στο Αργοστόλι, παρέλασαν μαθητές από τα σχολεία του Αργοστολίου και των Βλαχάτων, σπουδαστές της ΑΕΝ, το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου, η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Κεφαλονιάς και οι πρόσκοποι κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων όσων βρέθηκαν στην πλατεία Αργοστολίου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η βουλευτής του νησιού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ενώ το παρών έδωσαν, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Π. Δρακουλόγκωνας, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπ. Γαλιατσάτος, ο δήμαρχος Αλ. Παρίσης και η Δημοτική Αρχή καθώς και όλη η πολιτειακή και στρατιωτική ηγεσία του νησιού.

Ανάλογες εκδηλώσεις έλαβαν χώρα και στα Κύθηρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER