Πέμπτη, 31 Μαϊος 2018 08:57

Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 26χρονος πατροκτόνος της Ζακύνθου

Γράφτηκε από την
Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 26χρονος πατροκτόνος της Ζακύνθου

Ο 26χρονος γιος του άτυχου 70χρονου, είναι τελικά ο δράστης της στυγερής δολοφονίας που συγκλόνισε τη Ζάκυνθο, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας στην περιοχή των Βολιμών.

Με άκρα μυστικότητα, μεταφέρθηκε χθες το βράδυ στο Δικαστικό Μέγαρο Ζακύνθου, ο 26χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία του 70χρονου πατέρα του, στo χωριό Βολίμες.

Ο ίδιος ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί, ενώ αμέσως μετά τη διαδικασία επέστρεψε στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου.

Ο 26χρονος αναμένεται να περάσει πάλι το "κατώφλι" του ανακριτή Ζακύνθου, την Παρασκευή 1 Ιουνίου, ώστε να απολογηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον στενό οικογενειακό κύκλο του 26χρονου, τα αίτια που όπλισαν το χέρι του νεαρού, ήταν η συχνή κακοποίηση που δεχόταν ο ίδιος, αλλά και τα νεαρότερα αδέρφια του (7 και 8 ετών), από τον ηλικιωμένο πατέρα τους.

Η μικρή κοινωνία του χωριού των Βολιμών κάνει λόγο για ένα νεαρό, που ήταν πάντα χαμογελαστός και δεν είχε δημιουργήσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα.

O νεαρός άνδρας προσήχθη περίπου στις δώδεκα το βράδυ της Τρίτης στην Ασφάλεια Ζακύνθου και δύο ώρες αργότερα, ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του, στους αξιωματικούς της Αστυνομικής διεύθυνσης Ζακύνθου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Α.Τ. Ζακύνθου, κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων ο 26χρονος και η μητέρα του υπέπεσαν σε πολλές αντιφάσεις κάτι που έκανε τους αστυνομικούς να τους υποπτεύονται. Υποψίες που ενισχύθηκαν και από το γεγονός ότι δεν παρέστησαν στην κηδεία του 70χρονου.

Ο 26χρονος φαίνεται να είχε σχεδιάσει πολύ καλά, τη δολοφονία του πατέρα του, καθώς του είχε κλείσει ραντεβού στην ερημική τοποθεσία, πριν το χωριό των Βολιμών. Οι δύο άντρες έδωσαν ραντεβού στο συγκεκριμένο μέρος και όταν ο άτυχος ηλικιωμένος στάθμευσε το αυτοκίνητο του, ο 26χρονος τον πυροβόλησε στο κεφάλι και στον αριστερό ώμο με καραμπίνα με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει ακαριαία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER