Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 18:50

Ακροδεξιοί χτυπούσαν και λήστευαν μετανάστες στο Μενίδι

Γράφτηκε από την

Συνελήφθη ένας 22χρονος, ενώ ταυτοποιήθηκε ο 24χρονος συνεργός του, ο οποίος αναζητείται. Γυρνούσαν μαζί στο Μενίδι και όταν εντόπιζαν αλλοδαπούς τους χτυπούσαν και τους λήστευαν.

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής, ένας 22χρονος Έλληνας, για τα αδικήματα της ληστείας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης με την επιβαρυντική περίπτωση του εγκλήματος με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ταυτοποιήθηκε ο 24χρονος επίσης Έλληνας συνεργός του. Ειδικότερα, τα προαναφερόμενα άτομα, πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής, στην περιοχή των Αχαρνών, επιτέθηκαν σε δύο Πακιστανούς ηλικίας 22 και 27 ετών, τους χτύπησαν και τους αφαίρεσαν με τη βία ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Λίγη ώρα αργότερα, επιτέθηκαν στην ίδια περιοχή, σε έναν άλλον Πακιστανό ηλικίας 34 ετών, τον οποίο χτύπησαν και εξύβρισαν.

Οι δύο δράστες γυρνούσαν μαζί με ένα Smart στο Μενίδι και όταν εντόπιζαν αλλοδαπούς τους χτυπούσαν και τους λήστευαν.

Αν και τα κίνητρά τους ήταν καθαρά ρατσιστικά, δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής σχέση τους με συγκεκριμένες οργανώσεις.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

Πηγή: news247.gr