Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 11:50

Θεσσαλονίκη: Φρουρούμενος νοσηλεύεται ο δράστης του αιματηρού επεισοδίου στην Πέλλα

Γράφτηκε από την
Θεσσαλονίκη: Φρουρούμενος νοσηλεύεται ο δράστης του αιματηρού επεισοδίου στην Πέλλα

Φρουρούμενος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ο 38χρονος δράστης του αιματηρού επεισοδίου, που εκτυλίχθηκε χθες το βράδυ στην Κρύα Βρύση Πέλλας.

Στη διάρκεια του επεισοδίου έπεσε νεκρή από τα πυρά κυνηγετικής καραμπίνας μία γυναίκα 69 ετών, ενώ τραυματίστηκαν η εγγονή της, 22 ετών και ο 74χρονος σύζυγός της.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, ο άντρας αποπειράθηκε αμέσως μετά το έγκλημα που διέπραξε να αυτοπυροβοληθεί, ενώ φαίνεται πως δέχθηκε επίθεση από οικείους και φίλους των θυμάτων, που επιχείρησαν να τον λιντσάρουν.

Ο ίδιος εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση από το σπίτι όπου συνέβη το επεισόδιο και διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών. Λόγω της σοβαρότητας όμως των τραυμάτων του οι γιατροί έκριναν αναγκαία την μεταφορά του στο Ιπποκράτειο όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Πέλλας προσανατολίζονται στην εκδοχή τα κίνητρα του δράστη να ήταν ερωτικά και σε κάθε περίπτωση κάποια προσωπική διαφορά με την οικογένεια. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 38χρονος επισκέφθηκε γύρω στις 9.20 το βράδυ το σπίτι των θυμάτων, όπου φέρεται να διαπληκτίστηκε με τον γιο της 69χρονης.

Στη συνέχεια, ο ίδιος αποχώρησε για να επιστρέψει λίγη ώρα αργότερα, αυτή τη φορά όμως οπλισμένος.

Από μαρτυρικές καταθέσεις προκύπτει ότι ο δράστης, φτάνοντας εξωτερικά της οικίας, άνοιξε πυρ με την καραμπίνα, με συνέπεια από τα σκάγια να τραυματιστεί θανάσιμα η γυναίκα. Άγνωστο ακόμη πώς, ο άντρας τραυμάτισε -επίσης- την εγγονή της άτυχης γυναίκας και τον σύζυγό της, οι οποίοι φέρουν ελαφρά τραύματα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της περιοχής για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Στη συνέχεια ο οπλισμένος άνδρας απομακρύνθηκε από το σημείο και κάποια στιγμή φαίνεται να επιχείρησε να αυτοπυροβοληθεί, αλλά στο μεταξύ οικείοι και φίλοι τους τον ακολούθησαν και του επιτέθηκαν.

Όπως ανέφεραν πηγές της Αστυνομίας, για την επίθεση εις βάρος του δράστη έγιναν προσαγωγές, οι οποίες δεν αποκλείεται να μετατραπούν σε συλλήψεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER