Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018 19:42

Κακοκαιρία στην Αργολίδα: Εγκλωβισμένη οδηγός σε κεντρική οδό - Ένας αγνοούμενος στη Νέα Κίο

Γράφτηκε από την
Κακοκαιρία στην Αργολίδα: Εγκλωβισμένη οδηγός σε κεντρική οδό - Ένας αγνοούμενος στη Νέα Κίο

Το ρέμα της Πάνιτσας φούσκωσε και πλημμύρισε το χωριό. Εκκενώνεται από τις αστυνομικές δυνάμεις - Συγκλονιστικό βίντεο με τα νερά να παρασέρνουν αμάξι.

Εξαιρετικά δύσκολες οι συνθήκες από την κακοκαιρία στην Αργολίδα τις τελευταίες ώρες. Πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους οδηγούς μέσα στα αυτοκίνητά τους, ακόμη και για έναν αγνοούμενο.
Σύμφωνα με το τοπικό μέσο "Αργοναυπλία" από τις 18.00 το απόγευμα εκκενώνεται το γραφικό ψαροχώρι της Αργολίδας, Νέα Κίος. Το ρέμα της Πάνιτσας πλημμύρισε και τα νερά ξεχύθηκαν στην παραθαλάσσια περιοχή. Οι εικόνες μοιάζουν με βιβλική νεροποντή. Αστυνομικές δυνάμεις από το Άργος και το Ναύπλιο εκκενώνουν σπίτια.
Μια γυναίκα εγκλωβισμένη στο όχημά της - Ένας αγνοούμενος
Η πόλη του Άργους, η Νέα Κίος και γύρω οικισμοί δέχονται χιλιάδες τόννους νερού. Τεράστιες οι καταστροφές στην αγροτική παραγωγή. Σύμφωνα με την «Αργοναυπλία» στον κεντρικό δρόμο πριν το Κουτσοπόδι, γυναίκα παραμένει εγκλωβισμένη στο αυτοκίνητο, ενώ και στην Νέα Κίο γίνεται λόγος για έναν αγνοούμενο. Την βοήθεια των αρχών ζητούν εγλωβισμένοι και σε αυτοκίνητα στην περιοχή των Μύλων.
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο - Έκτακτη σύσκεψη στο Δήμο Άργους
Στο σημείο έχουν προστρέξει δυνάμεις της Πυροσβεστικής και από τους γύρω νομούς. Την ώρα αυτή έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο του Άργους. Όλες οι αρχές του νομού μαζί με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής και τους βουλευτές αναζητούν σανίδα σωτηρίας… Αναμονή για την εκτίμηση της κατάστασης από τις αρχές και για τα μέτρα που θα αποφασιστούν.

Πλημμύρες έχουν προκληθεί και στην πόλη του Ξυλοκάστρου, αλλά και σε άλλες περιοχές του δήμου, εξ αιτίας της έντονης βροχόπτωσης. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος, «έχουμε σοβαρά προβλήματα και έχουμε δεχθεί, ως δήμος, περισσότερες από 100 κλήσεις από συμπολίτες μας, που μας ζητούν βοήθεια.»
Επίσης, ανέφερε ότι «έχουν πλημμυρίσει αρκετά σπίτια όχι μόνο στο Ξυλόκαστρο, αλλά και στις περιοχές Μελίσσι, Καμάρι, Λουτρό, Ρίζα και γενικά σε όλο το παραλιακό μέτωπο.» Ακόμη, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «εξ αιτίας των βροχοπτώσεων έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στους δρόμους και στις υποδομές.» Στο μεταξύ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και αναμένεται η ενίσχυση των δυνάμεων.

Πηγή: news247.gr

 


NEWSLETTER