Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 20:26

Με το νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος P2002JF πέταξε ο Αρχηγός ΓΕΑ

Γράφτηκε από την
Με το νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος P2002JF πέταξε ο Αρχηγός ΓΕΑ

Πτήση με το νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος P2002JF πραγματοποίησε σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 360 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος, στην αεροπορική βάση Δεκέλειας,στο Τατόι.

Ο Αρχηγός ΓΕΑ ενημερώθηκε για τα τρέχοντα θέματα της Μοίρας και την εξέλιξη της πορείας της σύμβασης προμήθειας ολοκληρωμένου συστήματος νέου αεροσκάφους σταδίου επιλογής.

Μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί 5 αεροσκάφη και συναφής εξοπλισμός από το σύνολο των 12, ενώ τα υπόλοιπα αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου. Το διάστημα αυτό υλοποιείται πρόγραμμα διάθεσης εκπαιδευτών αέρος στον τύπο του αεροσκάφους, ενώ η εκπαίδευση των νέων Ικάρων προγραμματίζεται να ξεκινήσει αρχές Μαρτίου. Το νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος αντικαθιστά το αεροσκάφος Τ-41D, το οποίο παρέμεινε στην υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας για 50 χρόνια, από το 1969.

Τον Αρχηγό ΓΕΑ υποδέχθηκαν ο διοικητής της Σχολής Ικάρων, υποπτέραρχος Ιωάννης Γκοντικούλης και ο διοικητής της μοίρας αντισμήναρχος Δημήτριος Πεπόνης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER