Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019 14:30

Πλημμύρες, κατολισθήσεις και εκκενώσεις σπιτιών στην Ηλεία (φωτο)

Γράφτηκε από την
Πλημμύρες, κατολισθήσεις και εκκενώσεις σπιτιών στην Ηλεία (φωτο)

Καταστροφές και πλημμυρισμένες εκτάσεις προκάλεσε η κακοκαιρία που ξέσπασε στην Ηλεία. Σπίτια εκκενώθηκαν υπό το φόβο κατολισθήσεων με τους ιδιοκτήτες τους να διανυκτερεύουν σε ξενοδοχεία. Τόνοι πορτοκαλιού που μάζεψαν οι παραγωγοί πλέον επιπλέουν σε πλημμυρισμένα κτήματα. Αγρότες και κάτοικοι της περιοχής εμφανίζονται απροστάτευτοι και ξεσπούν μπροστά στην κάμερα.

Βυθισμένοι στην απελπισία είναι οι καλλιεργητές σε Μακρίσια και Καλυβάκια αλλά και ευρύτερα στον Κάμπο του Αλφειού στην Ηλεία. Πέρα από την αναμενόμενη καταστροφή στις καλλιέργειες που βρίσκονται μέσα στην ζώνη της κοίτης του ποταμού, η εικόνα που επικρατεί πίσω από τα αναχώματα στα αγροκτήματα είναι αποκαρδιωτική.

Οι αγρότες, σύμφωνα με το ilialive, εκφράζουν φόβους και για το φυτικό κεφάλαιο που παραμένει εδώ και εβδομάδες κάτω από το νερό και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και τις ημέρες που έρχονται, καθώς ακολουθεί νέα κακοκαιρία με βροχές από την Δευτέρα.

Εκκενώθηκαν σπίτια

Συναγερμός έχει σημάνει στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων μετά τη σοβαρή κατολίθηση βράχων που συνέβη το απόγευμα τους Σαββάτου (26/1), στον οικισμό Μύλοι Φαναρίου Ανδρίτσαινας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το απόγευμα του Σαββάτου, μεγάλοι βράχοι κύλησαν από την πλαγιά και απειλήθηκαν δύο σπίτια. Άμεσα δόθηκε η εντολή εκκένωσης των δύο σπιτιών ενώ σε επεγρύπνηση βρίσκεται όλος ο οικισμός για την εξέλιξη του φαινομένου.

Οι κάτοικοι των δύο σπιτιών μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο όπου θα παραμείνουν μέχρι να εξεταστεί η κατάσταση στον οικισμό από γεωλόγους που ήδη έχουν ενημερωθεί και αναμένεται να επισκεφθούν την περιοχή.

Πηγή: ilialive


NEWSLETTER