Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019 14:06

ΑΔΕΔΥ: Στις 8 Μαρτίου, πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας «ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση των γυναικών»

Γράφτηκε από την
ΑΔΕΔΥ: Στις 8 Μαρτίου, πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας «ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση των γυναικών»

 

Πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας στο Δημόσιο, στις 8 Μαρτίου, από τη 1:00 μ.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στη 1:30 μ.μ., προκηρύσσει η ΑΔΕΔΥ ως ένα πρώτο βήμα, για να γίνει ορατή η συμβολή των γυναικών στην παραγωγή και την αναπαραγωγή και για να διεκδικηθούν λύσεις στα παραπάνω αιτήματα, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΑΔΕΔΥ, για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 8ης Μαρτίου 2019, καλεί τα νομαρχιακά τμήματα, τις ομοσπονδίες και τα σωματεία, να αναδείξουν με κάθε τρόπο την παγκόσμια μέρα της γυναίκας και τα σύγχρονα αιτήματα της εργαζόμενης γυναίκας, οργανώνοντας συζητήσεις και εκδηλώσεις στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στους δήμους, στα υπουργεία και σε όλους τους χώρους εργασίας.

Η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι, θέλοντας υπερασπίσει τις γυναίκες, αλλά και τους άντρες εργαζόμενους, διεκδικεί:

Δωρεάν παιδικούς σταθμούς στους χώρους εργασίας, πραγματική δημόσια-δωρεάν παιδεία και υγεία, παροχή παιδικών κατασκηνώσεων, προστασία της μητρότητας, ίση αμοιβή για ίση εργασία, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

«Η καταπίεση, η εκμετάλλευση, η ανισότητα, η βία κατά των γυναικών, συνεχίζονται αυξανόμενες σε όλον τον πλανήτη, με την κρίση να βαραίνει τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων ακόμα περισσότερο. Τα τραγικά γεγονότα σε Ρόδο και Κέρκυρα, με τη βία φίλων και συγγενών να αφαιρεί τη ζωή από δύο νέα κορίτσια, φέρνει στην επιφάνεια ξανά το άλυτο ζήτημα της θέσης της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία» επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ. Μεταξύ άλλων, σημειώνει επίσης: «Στην Ελλάδα της κρίσης και των ατέλειωτων μνημονιακών πολιτικών, με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την κατάργηση εργατικών κατακτήσεων, τις διαλυμένες κοινωνικές δομές, η ΑΔΕΔΥ, ως τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο στο Δημόσιο τομέα, φέρνει στην επιφάνεια τα προβλήματα των γυναικών, με στόχο όχι μόνο να συζητηθούν ευρέως στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, αλλά και να ξεκινήσει μία αγωνιστική παρέμβαση για την επίλυσή τους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER