Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019 21:35

Χιλιάδες καρναβαλιστές στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

Γράφτηκε από την
Χιλιάδες καρναβαλιστές στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη γιορτή του Ρεθύμνου, το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, θεσμός δεκαετιών με τη συμμετοχή χιλιάδων καρναβαλιστών, χιλιάδων επισκεπτών από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Κρήτη, το εξωτερικό αλλά και ομογενείς οι οποίοι έχουν «τάμα» να μην λείψουν από τη γιορτή χαράς, κεφιού και δημιουργίας.

Τριάντα οχτώ ομάδες με ευφάνταστα άρματα, στολές και χορευτικές φιγούρες, και πάνω από 15.000 ένστολοι της καλής διάθεσης και της σύμπνοιας στη συμμετοχή της αλήθειας όπως λένε για τη ζωή αλλά και του Χορού στο Χώρο και το Χρόνο, όπως ήταν το φετινό σύνθημα, ξεσήκωσαν την πόλη και χειροκρότησαν το φευγιό του Βασιλιά Καρνάβαλου μέσα σε τυμπανοκρουσίες και λαμπερά καπνογόνα, ανανεώνοντας το ραντεβού τους όχι σε ένα χρόνο αλλά το φθινόπωρο οπότε και θα ξεκινήσουν πάλι τις ετοιμασίες τους για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2020.

Έξυπνα μηνύματα, σάτιρα για τα τεκταινόμενα, την πολιτική, την οικονομική κρίση, τις εκλογές, τραγούδια με νόημα αλλά και στολές που ανέδειξαν τη δημιουργικότητα των ομάδων και των συμμετεχόντων, βοήθησαν στην εκτόξευση του κεφιού. Τοπικοί άρχοντες, αυτοδιοίκηση, περιφέρεια, επιχειρηματίες, αλλά και μαθητές μαζί με τους φοιτητές συμμετείχαν στην έκρηξη της τελευταίας ημέρας της Αποκριάς λίγες ώρες πριν η Καθαρή Δευτέρα και τα Κούλουμα υποδείξουν την πορεία προς το άγιο Πάσχα μέσω της Τεσσαρακοστής.

Αυτή την ώρα η παραλία γεμάτη από κόσμο που δεν εγκαταλείπουν ούτε τη μουσική ούτε τους ακούραστους διοργανωτές, επιμένει γιορτινά, επιμένει στο καλό κλίμα της παρέας και των μεζέδων.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που βρέθηκε στο Ρέθυμνο αλλά και όλους όσους βοήθησαν και φέτος να γίνει πραγματικότητα το φετινό καρναβάλι ως μία συνέχεια της ιστορίας της πόλης του νομού της Κρήτης. «Η δικιά σας παρουσία δηλώνει αυτό που νιώθετε μία αισιόδοξη άποψη για τη ζωή και μία πίστη ότι θα ξεπεράσουμε τα δύσκολα όπως επίσης δηλώνεται όλοι εσείς την απόλυτη εκτίμηση σε αυτό που κάνουν κάθε χρόνο χιλιάδες καρναβαλιστές που εξελίσσουν αυτό το θεσμό και τον κάνουν να είναι κορυφαίος σε όλη την Ελλάδα», είπε ο κ. Μαρινάκης, ενώ η Πέπη Μπιρλιράκη αρμόδια αντιδήμαρχος και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής επιμένει ότι το ραντεβού για τις απόκριες πρέπει να είναι κάθε χρόνο στο Ρέθυμνο.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι φοιτητές που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, υποδέχονται και φιλοξενούν τόσο τις οικογένειες τους τις ημέρες αυτές όσο και φοιτητές από άλλες περιοχές της Ελλάδας, γεγονός που αποδεικνύει όπως και οι ίδιοι λένε το καλό κλίμα που επικρατεί στο Ρέθυμνο μεταξύ Ρεθυμνίων και φοιτητών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία: neakriti.gr)


NEWSLETTER