Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 16:35

Κατάληψη στην πρυτανεία του ΑΠΘ από οικοτρόφους των φοιτητικών εστιών

Γράφτηκε από την
Κατάληψη στην πρυτανεία του ΑΠΘ από οικοτρόφους των φοιτητικών εστιών

Κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πραγματοποίησαν φοιτητές και μέλη του Συλλόγου Οικοτρόφων των φοιτητικών εστιών του ιδρύματος, διαμαρτυρόμενοι για την ειδοποίηση εκκένωσης δωματίου που κοινοποιήθηκε σε όσους έχουν ξεπεράσει την προβλεπόμενη στον κανονισμό παραμονή, που αντιστοιχεί στη διάρκεια των σπουδών τους συν δύο έτη (ν+2).

Η σχετική επιστολή για την παράδοση των δωματίων κοινοποιήθηκε στους φοιτητές, κατόπιν σχετικής απόφασης της Επιτροπής Φοιτητικών Εστιών του ΑΠΘ, φέρει την υπογραφή του διευθυντή των Εστιών και μεταξύ άλλων αναφέρει: "Σας καλώ να προσέλθετε άμεσα ως και την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 στη Γραμματεία της Α’ Φοιτητικής Εστίας Θεσσαλονίκης (ΦΕΘ), προς τακτοποίηση τυχόν εκκρεμοτήτων και παράδοση του δωματίου σας. Για μια ακόμη φορά, σας επισημαίνω ότι είναι ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία των ΦΕΘ, καθώς δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να ικανοποιηθούν οι ανάγκες στέγασης των νέων προπτυχιακών φοιτητών. Σε περίπτωση που παρέλθει και η ανωτέρω προθεσμία, χωρίς νέα προειδοποίηση, θα αφαιρεθεί η κλειδαριά του δωματίου και θα αντικατασταθεί με νέα. Εάν βρεθούν αντικείμενα μέσα στο δωμάτιο, αυτά θα καταγραφούν και θα μεταφερθούν σε οποιοδήποτε αποθηκευτικό μέρος είναι εκείνη τη στιγμή διαθέσιμο στις ΦΕΘ, από όπου και μπορείτε να τα παραλάβετε με την επίδειξη της φοιτητικής και της αστυνομικής σας ταυτότητας".
Οι φοιτητές συνομίλησαν με την αρμόδια αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων καθηγήτρια, Αριάδνη Στογιαννίδου.

"Από την πρυτανεία θέλουν να μας πουν ότι θέλουν να διώξουν τους ν+2, για να πάρουν τα δωμάτια οι πρωτοετείς. Όμως τα τελευταία χρόνια ο φοιτητής αναγκάζεται από το πρώτο έτος να δουλέψει και αντικειμενικά να παρατείνει τις σπουδές, οπότε εμείς υποστηρίζουμε αυτούς τους φοιτητές, δεν θα φύγουν από την Εστία μέχρι να τελειώσουν τις σπουδές τους και για τους πρωτοετείς δεν το βάζουμε αντιπαραθετικά" δήλωσε η Αθανασία Γκαντόνα, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Σύλλογου Οικοτρόφων ΑΠΘ.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER