Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 17:11

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στον Αρειο Πάγο για την άδεια Κουφοντίνα

Γράφτηκε από την
Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στον Αρειο Πάγο για την άδεια Κουφοντίνα

Συζητήθηκε κεκλεισμένων των θυρών η απόρριψη της χορήγησης άδειας στο Δημ. Κουφοντίνα. Η απόφαση αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Η θέση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, αλλά και του Δημ. Κουφοντίνα γνωστοποιήθηκε σήμερα στο δικαστικό συμβούλιο του ανώτατου δικαστηρίου, το οποίο συζήτησε κεκλεισμένων των θυρών την απόρριψη της χορήγησης άδειας στον καταδικασθέντα για συμμετοζή στη 17Ν.

Στην εισήγησή της, η οποία αναγνώστηκε στο συμβούλιο από άλλο εισαγγελικό λειτουργό, η Ξένη Δημητρίου υποστήριξε πως το βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου πρέπει να αναιρεθεί, με το σκεπτικό ότι οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια. Μάλιστα, επικαλείται παλαιότερες γνωμοδοτήσεις από το 1993 μέχρι και το 2011 της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, σύμφωνα με τις οποίες πολυισοβίτες μπορούν να λάβουν τακτική άδεια εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αναμένεται το επόμενο διάστημα. Εάν η αναίρεση γίνει δεκτή τότε θα ανοίξει ο δρόμος για επανεξέταση του αιτήματος Κουφοντίνα για χορήγηση τακτικής άδειας.
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 2 Μαΐου και παραμένει στην εντατική, μετά την απόρριψη της αίτησής του για να πάρει την 7η άδεια από τις φυλακές. Σύμφωνα με το βούλευμα, δεν συντρέχουν ούτε οι τυπικές ούτε οι ουσιαστικές προϋποθέσεις για να λάβει τακτική άδεια. Στη συνέχεια, η Ξένη Δημητρίου ζήτησε την περασμένη εβδομάδα το βούλευμα και τον ιατρικό φάκελο του Κουφοντίνα, προχωρώντας στην άσκηση αναίρεσης.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER