Τρίτη, 28 Μαϊος 2019 17:17

Συνελήφθη στην Ομόνοια ο ένας από τους δύο δραπέτες των Φυλακών Αυλώνα

Γράφτηκε από την

Κοντά στο Εθνικό Θέατρο, στη συμβολή των οδών Μενάνδρου και Βηλαρά εντοπίστηκε από αστυνομικούς και συνελήφθη ο 23χρονος Αλβανός-Συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τον 21χρονο Σύρο.

Εντοπίστηκε από αστυνομικούς και συνελήφθη λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι στην περιοχή της Ομόνοιας και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Μενάνδρου και Βηλαρά, στο ύψος του Εθνικού Θεάτρου, ο ένας από τους δύο δραπέτες που απέδρασαν χθες το βράδυ από το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων, στον Αυλώνα.
Πρόκειται για τον 32χρονο Αλβανό και σκληρό κακοποιό, ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τον 21χρονο Σύρο.
Δεκάδες είναι ωστόσο τα ερωτηματικά που άφησε πίσω της η επεισοδιακή απόδραση από τις Φυλακές Αυλώνα.
Ειδικά ο Αλβανός είναι πολύ σκληρός κακοποιός. Πρόσφατα, μεταφέρθηκε σε αυτές τις Φυλακές για την δική του προστασία αφού συμμετείχε στην δολοφονία ενός άλλου κρατουμένου στις Φυλακές Κορυδαλλού, όπου τραυματίστηκαν ακόμη 13 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος, ύστερα από συμπλοκή Αλβανών, Ρωσοπόντιων και Ελλήνων κρατουμένων στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού.
Ο ίδιος είναι διεθνώς καταζητούμενος από τις Αρχές της Αλβανίας για ανθρωποκτονία ύστερα από συμπλοκή για ναρκωτικά, εδώ έχει συλληφθεί για υποθέσεις ναρκωτικών, για πλήθος κλοπών και ληστειών και βεβαίως συμμετείχε στην ανθρωποκτονία του κρατούμενου στην συμπλοκή των Φυλακών Κορυδαλλού, ενώ ο Σύρος για διακίνηση μεταναστών.
Το βασικό ερώτημα λοιπόν είναι η επιλογή του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος για έναν τόσο σκληρό κακοποιό… όσο η περίπτωση του 23χρονου Αλβανού. Η τύχη μάλιστα της αστυνομικού που ήταν η μοναδική που αντιλήφθηκε την απόδρασή τους και η μοναδική που επιχείρησε να τους αποτρέψει είναι μεγάλη, καθώς όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμοι αστυνομικοί ειδικά ο συγκεκριμένος κακοποιός εύκολα θα μπορούσε να είχε προκαλέσει τραγικά αποτελέσματα.
Υπενθυμίζεται, πως μία αστυνομικός που χθες το βράδυ εκτελούσε περιπολία έξω από την φυλακή, αντιλήφθηκε τον πρώτο δραπέτη να πηδάει τον μαντρότοιχο, έτρεξε προς το μέρος του και προχώρησε σε εκφοβιστικές βολές, στο μεταξύ όμως πήδηξε και δεύτερος δραπέτης, της επιτέθηκε από πίσω και μαζί με τον πρώτο την γρονθοκόπησαν, τραυματίζοντάς την στο πρόσωπο και στη συνέχεια κατάφεραν να διαφύγουν τρέχοντας.
Σημειώνεται πως είναι η πολλοστή φορά που το τελευταίο χρονικό διάστημα σημειώνεται απόδραση από σωφρονιστικό ίδρυμα με τους υπεύθυνους για τα μέτρα περιφρούρησης να μην παίρνουν καν χαμπάρι…
Για τον λόγο αυτό η αρμόδια Εισαγγελία διέταξε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασαν οι δύο κρατούμενοι των φυλακών Αυλώνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έρευνα θα αναζητηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπάλληλων. Παράλληλα, έχει δοθεί παραγγελία από το υπουργείο Δικαιοσύνης προς το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης για τη διενέργεια έκτακτου ελέγχου προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασαν οι δυο κρατούμενοι.

Πηγή: news247.gr