Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 14:50

Κομοτηνή: Χειροπέδες σε τρία άτομα για λαθρεμπόριο τσιγάρων και καπνού

Γράφτηκε από την
Κομοτηνή: Χειροπέδες σε τρία άτομα για λαθρεμπόριο τσιγάρων και καπνού

Μητέρα και γιο, ηλικίας 69 και 40 χρόνων αντίστοιχα, αλλά και ακόμη έναν άνδρα 52 ετών, συνέλαβαν -σε δύο ξεχωριστά περιστατικά- αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, με την κατηγορία των παραβάσεωντης νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Κομοτηνή, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 52χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει στο εσωτερικό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και στην οικία του 705 νάιλον συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 35 κιλών και 250 γραμμαρίων και 120 πακέτα τσιγάρων,για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Στη δεύτερη περίπτωση, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, συνελήφθη αρχικά στον χώρο διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς σε χωριό της Ροδόπης ο σαραντάχρονος, διότι εντοπίσθηκε να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση 490 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, ενώ ακολούθως συνελήφθη και η 69χρονη μητέρα του, η οποία εντοπίσθηκε να εξέρχεται από το σπίτι της στην πόλη της Κομοτηνής, έχοντας στην κατοχή της το χρηματικό ποσό των 57.000 ευρώ, προερχόμενο από την παραπάνω παράνομη δραστηριότητα.

Κατασχέθηκαν συνολικά 35 κιλά και 250 γραμμάρια λαθραίου καπνού, 610 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, το χρηματικό ποσό των 57.000 ευρώ και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκαν δύο ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

Την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER