Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 11:20

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις και κλοπές από σπίτια και αυτοκίνητα

Γράφτηκε από την

Διαρρήξεις σε σπίτια και αυτοκίνητα, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης εξιχνιάστηκαν ενώ ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία ως δράστες τρία άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες.

Ένας εικοσιεπτάχρονος ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης διαρρήξεων δύο αυτοκινήτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στην περιοχή της Μικρής Βόλβης, τον Απρίλιο και το Σεπτέμβριο του 2018 αντίστοιχα. Ο φερόμενος ως δράστης είχε αφαιρέσει από το εσωτερικό των οχημάτων χρηματικό ποσό, δύο κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά έγγραφα των ιδιοκτητών.

Ένας εικοσιεξάχρονος φέρεται ως ο δράστης διάρρηξης σε διαμέρισμα, τον περασμένο Οκτώβριο στην περιοχή της Πολίχνης, απ’ όπου αφαίρεσε χρήματα, τρία ρολόγια, μία φωτογραφική μηχανή και διάφορα χρυσαφικά.

Απόκρυψη αρχικού μηνύματος

Ένας νεαρός άνδρας ηλικίας 24 ετών ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης διάρρηξης αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλης, τον Αύγουστο του 2018, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσε τρία κινητά τηλέφωνα, μια κάρτα μνήμης και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια των φερομένων ως δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία και τα τρία άτομα έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για συναφή αδικήματα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες έκνομες ενέργειες.

Οι σχετικές δικογραφίες θα αποσταλούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ