Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 12:50

Άρθρο γερμανικής εφημερίδας για το βιβλιοπωλείο των αστέγων της Αθήνας

Γράφτηκε από την
Άρθρο γερμανικής εφημερίδας για το βιβλιοπωλείο των αστέγων της Αθήνας

Στο παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων που βρίσκεται στην «καρδιά» της Αθήνας αναφέρεται η εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου. Πρόκειται για το κατάστημα που άνοιξε στο απόγειο της κρίσης ο 70χρονος Λεωνίδας Κουρσούμης, αφού είχε χάσει τη δουλειά του σε εκδοτικό οίκο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «σε μία προσπάθεια να απευθυνθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, ο Κουρσούμης έκανε έκκληση μέσω Facebook, στην οποία έγιναν 900 share από άλλους χρήστες. Σύντομα τα ελληνικά ΜΜΕ άρχισαν τα ρεπορτάζ γι' αυτόν τον αγωνιστή της επιβίωσης. Ένας ανώνυμος δωρητής τού διέθεσε δωρεάν την αποθήκη, στην οποία πουλάει και σήμερα τα βιβλία -2 ευρώ το ένα».

«Ο κόσμος έρχεται εδώ για να μας στηρίξει», λέει ο Κουρσούμης, που συμπληρώνει: «'Υπάρχει αλληλεγγύη, όλοι ξέρουν πόσο δύσκολες είναι οι εποχές που ζούμε».

Η Ελένη Κατσούλη, πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγύης του δήμου Αθηναίων, επισήμανε στο ίδιο Μέσο σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως «μόνο στο κέντρο της Αθήνας υπολογίζεται ότι ζουν πάνω από 1.500 Έλληνες άστεγοι. Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει ότι απευθύνονται σε μας όλο και περισσότεροι άνθρωποι, οι οποίοι ζούσαν μία εντελώς φυσιολογική ζωή...».


NEWSLETTER